Σελίδες

Tuesday 30 November 2010

Συνέντευξη του νέου περιφερειάρχη στα λακωνικά ΜΜΕ

Παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Ντίας Τζανετέα, ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με την ευκαιρία της συμμετοχής του στις εκδηλώσεις για τη γιορτή του πολιούχου Σπάρτης, παραχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής 26/11 συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Στη συνέντευξη, που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «Μανιάτης» και είχε κυρίως μορφή ενημερωτικής συνάντησης για τον προγραμματισμό δράσεων, παρευρέθησαν επίσης μέλη του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος», εκλεγμένα και μη.

Άλλωστε, όπως επανέλαβε για πολλοστή φορά ο κ. Τατούλης, στο όραμά του για τη νέα Πελοπόννησο «δεν περισσεύει κανείς». Στο σημείο αυτό, σημείωσε πως ότι ειπώθηκε προεκλογικά θα γίνει πράξη.
Μάλιστα, ανέφερε ότι έχουν αρχίσει οι προσπάθειες του συνδυασμού για την επίτευξη του κεντρικού στόχου, που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής περιφέρειας με τοπική οικονομία. Όσον αφορά δε στην αναπτυξιακή της πολιτική -σύμφωνα με τον περιφερειάρχη- αυτή θα συνδέεται με τις νέες τεχνολογίες αλλά και την αειφορία.
Επιβεβαιώνοντας τα όσα υποστήριξε, ο κ. Τατούλης γνωστοποίησε ότι η αντιπεριφερειάρχης κ. Ντία Τζανετέα ξεκίνησε ήδη τις επαφές και τις σχετικές ενέργειες, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα διακίνησης των εσπεριδοειδών. Επίσης, αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, επισημαίνοντας ότι η λύση του δεν μπορεί να περιμένει, αφού από 1/1/2011 ο κίνδυνος της επιβολής προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι ιδιαίτερα έντονος.
Όπως ενημέρωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος», στη Λακωνία θα γίνονται κάθε σαράντα πέντε ημέρες συναντήσεις, με συντονίστρια την κ. Τζανετέα και ατζέντα θεμάτων την οποία θα συγκροτούν τα μέλη του συνδυασμού.
Εξάλλου, η ολομέλεια του συνδυασμού θα συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανά τέσσερεις μήνες, με συγκεκριμένα θέματα που θα ανακοινώνονται δύο μήνες πριν, ενώ προβλέπεται και η διαδικασία έκτακτης συνεδρίασης. Στις συσκέψεις αυτές θα δίνεται η δυνατότητα εισηγήσεων από σημαντικές προσωπικότητες της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού.
Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε από τον κ. Τατούλη η πρώτη ολομέλεια του συνδυασμού το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα. Στη σύσκεψη αυτή, είναι πιθανόν να γίνουν εισηγήσεις από δύο σημαντικά στελέχη της κυβέρνησης, οι οποίες θα αφορούν στον «Καλλικράτη» και στην αγροτική οικονομία.

No comments:

Post a Comment

;