Σελίδες

Friday 5 November 2010

Η Ομιλία τατούλη στην Σπάρτη

Πελοποννησιακός αέρας νίκης φυσάει για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Π. Τατούλη, που έχει εισέλθει στην τελική ευθεία της εκλογικής αναμέτρησης. Οι «αυριανοί» ψηφοφόροι με τη συμμετοχή τους στην πανηγυρική συγκέντρωση της Σπάρτης, έδωσαν το προβάδισμα για την ξεκάθαρη νίκη του από την πρώτη Κυριακή.


«Στην Λακωνία έχουμε ήδη αποφασίσει. Στην Λακωνία έχουμε ήδη γυρίσει σελίδα και γράφουμε ένα καινούριο βιβλίο για την καινούρια μέρα που ήδη ανέτειλε στην Πελοπόννησο. Για την καλύτερη ημέρα που ήδη χάραξε για εμάς και τον τόπο μας». Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την κεντρική ομιλία του ο Πέτρος Τατούλης σε μια λαοθάλασσα πολιτών, στις 3 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο "Sparta Inn", που είχαν κατακλύσει τις αίθουσες του και τον κεντρικό δρόμο, και αποθεώθηκε από το ακροατήριό του ο επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος», διαμηνύοντας με αυτό τον τρόπο την αλλαγή που έρχεται για ολόκληρη την περιφέρεια.


Ο κ. Τατούλης αναφερόμενος στον κεντρικό στόχο του συνδυασμού που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη και ανάπτυξη της περιφέρειας στο βαθμό που της αξίζει και με βήματα μελετημένα και ουσιαστικά, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Νέα Περιφέρεια είναι η μεγάλη μας ευκαιρία. Η Νέα Περιφέρεια δεν είναι μέρος του προβλήματος, είναι μέρος της λύσης. Είμαστε απολύτως έτοιμοι να χειριστούμε για πρώτη φορά ουσιαστικά σε περιφερειακό επίπεδο όλα τα ζητήματα που μας αφορούν. Να αξιοποιήσουμε τους πόρους μας και να ωφεληθούμε. Να πατήσουμε γερά πάνω στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να κάνουμε το μεγάλο άλμα. Η Πελοπόννησος μπορεί να φύγει από σήμερα κιόλας μπροστά. Η Λακωνία μπορεί να φύγει από σήμερα κιόλας μπροστά».


Συνεχίζοντας το λόγο του ο επικεφαλής τους συνδυασμού παρουσίασε στους Λάκωνες τους βασικούς στόχους και τα προγράμματα που περιλαμβάνει το σχέδιο δράσης και επεσήμανε : «Εμείς δεν περιμένουμε την 1η Ιανουαρίου για να ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε. Ούτε καν την επόμενη ημέρα των εκλογών. Έχουμε σηκώσει εδώ και καιρό τα μανίκια. Μεθοδικά, συγκροτημένα και με την υποστήριξη μιας ολόκληρης ομάδας επιστημόνων και τεχνοκρατών έχουμε έτοιμο το σχέδιο δράσης για τη Νέα Πελοπόννησο. Έχουμε υπολογίσει τα κόστη και έχουμε θέσει και αυστηρά χρονοδιαγράμματα».


Στο τέλος της ομιλίας του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους Λάκωνες να συγκυβερνήσουν και να οδηγήσουν την Περιφέρεια μακριά από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται εδώ και χρόνια όπως υπογράμμισε.


Της ομιλίας του κ. Τατούλη προηγήθηκε η προσφώνηση της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδαμαντίας Τζανετέα, η οποία απεύθυνε κάλεσμα σε ολόκληρη την Λακωνία: «Είμαστε όλοι απόψε εδώ, στην καρδιά της Λακωνίας επειδή ανταποκριθήκαμε στο ενωτικό κάλεσμα του αυριανού Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. Είμαστε όλοι εδώ, όλοι μαζί, πολίτες με τόσο διαφορετικές κομματικές διαδρομές με ένα κοινό στόχο, να συνθέσουμε, να συμπορευτούμε, και να δημιουργήσουμε την «Νέα Πελοπόννησο».


Μιλώντας για την προσωπική της διαδρομής, τόνισε: «Η Ντία η Τζανετέα δεν θα θέσει ποτέ τον εαυτό της μακράν των Ιδεών και των Ιδανικών για τα οποία αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια.


Η σχέση μας θα είναι αυτή που ήταν πάντα.
Πολίτες της Λακωνίας
Από αυτό το Κάστρο,
Το κάστρο των υπερήφανων και ανυπότακτων ανθρώπων
Το κάστρο των παραδόσεων-της ιστορίας- και του πολιτισμού
Το κάστρο των ανθρώπων του μόχθου και της προσφοράς
Ολοι μαζί οι Λάκωνες διακηρύσσουμε
Η υπόθεση της σύνθεσης της υπέρβασης είναι δική μας υπόθεση.
Γιατί μόνο οι ασυμβίβαστοι γίνονται μπροστάρηδες
Γιατί μόνο όσοι δεν σκύβουν το κεφάλι, οι αγνοί και άδολοι μπορούν να συνθέτουν και να κάνουν υπερβάσεις.
Σας καλώ να εμπνευστείτε, όπως εμπνευστήκαμε και εμείς από τον Πέτρο Τατούλη, και να συμπορευτούμε στο όνειρο για να γίνει η Πελοπόννησος μια Ευρωπαϊκή Περιφέρεια".
Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού

No comments:

Post a Comment

;