Σελίδες

Saturday 20 November 2010

Κόντρα για τις κρίσεις των γιατρών του Νοσοκομείου Σπάρτης

Εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις εκφράζουν στην «Ε» η διοίκηση της 6ης Υγεινομικής Περιφέρειας και η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Λακωνίας για την εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση στις κρίσεις 13 θέσεων ιατρικού προσωπικού για το Νοσοκομείο Σπάρτης. Ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Λαουδιάς απορρίπτει κατηγορηματικά, ως αβάσιμες, τις καταγγελίες της Ενωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Λακωνίας σε βάρος της Υγειονομικής Περιφέρειας για «προκλητική αδιαφορία ως προς την ολοκλήρωση των προσλήψεων του ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης».
 Μιλώντας στην «Ε», ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ χαρακτήρισε «ψευδέστατο» το έγγραφο που η
Ενωση απέστειλε στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, υποστηρίζοντας επιπλέον ότι σε αυτό γίνεται επίκληση λανθασμένων στοιχείων.
Τελείως αντίθετη, ωστόσο, είναι η άποψη που εξέφρασε στην «Ε» η πρόεδρος της ένωσης Χρύσα Ντοροβίτσα, διευθύντρια στο Κυτταρολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Σπάρτης: «Από τον Αύγουστο εκκρεμούν κρίσεις για 13 θέσεις γιατρών σε ένα νομαρχιακό νοσοκομείο που αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα έλλειψης ιατρικού προσωπικού» σημειώνει. Προσθέτει δε ότι έγκαιρα, από το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου, η διοίκηση του νοσοκομείου, με εγγραφό της προς την 6η ΥΠΕ, είχε ζητήσει να προβεί στη συγκρότηση συμβουλίου κρίσεων, χωρίς -όπως υποστηρίζει- να υπάρξει καμία ανταπόκριση. Η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δύσκολη καθώς στις αρχές του Νοεμβρίου, προσθέτει η πρόεδρος της Ενωσης, επήλθε η λήξη της θητείας του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου για την οποία, ήδη από το Σεπτέμβριο, είχε
ενημερωθεί η 6η ΥΠΕ.
«Η μεταβολή αυτή γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο μας στην Υγειονομική Περιφέρεια στις 9 Νοεμβρίου και είναι αυτό το έγγραφο που τώρα μεταχειρίζεται η 6η ΥΠΕ ως άλλοθι και ως πρόφαση για τη μέχρι σήμερα απραξία της» κατέληξε η Χρ. Ντοροβίτσα.
Β.Γ.Μ
Πηγή http://www.eleftherianews.gr/

No comments:

Post a Comment

;