Σελίδες

Thursday 11 November 2010

Εγγραφές στο ΚΕΕ Λακωνίας

Πέμπτη, 11 Νοέμβριος 2010
Συνεχίζοντας την πορεία του στο τομέα της Δια Βίου μάθησης, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Λακωνίας, ανακοίνωσε ήδη την έναρξη των εγγραφών για τα φετινά εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλο το νομό.

Ειδικότερα από τον τρέχοντα μήνα Νοέμβριο και μέχρι το Μάιο του 2011, μπορούν να υλοποιηθούν δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας είκοσι πέντε έως και εκατό ωρών σε όλη τη Λακωνία και σε κάθε δήμο, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα εκπαιδευτών, καθώς και τη διάθεση εκπαιδευτικών χώρων από τοπικούς φορείς.

Το έντυπο της αίτησης διατίθεται στο γραφείο του ΚΕΕ στη Σπάρτη και στα κατά τόπους ΚΕΠ, όπου και συνυποβάλλεται με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου), ενώ η υποβολή μπορεί να γίνει και μέσω fax.
Η κατάταξη σε τμήματα μάθησης είναι συνεχής διαδικασία, ανάλογα με τις αιτήσεις υποψηφίων. Μόλις συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός εκπαιδευομένων (12-20 άτομα) ξεκινά τμήμα μάθησης, και σε περίπτωση υπεράριθμων υποψηφίων δημιουργείται νέο επιπλέον τμήμα άμεσα ή μόλις συμπληρωθεί ο παραπάνω αριθμός.
Τα γνωστικά πεδία στα οποία εντάσσονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα των ΚΕΕ είναι:


1. Ελληνική γλώσσα - Ιστορία


2. Ευρωπαϊκές γλώσσες - Ευρωπαϊκή Ιστορία


3. Βασικές γνώσεις μαθηματικών


4. Τεχνολογίες πληροφορικής - Επικοινωνιών


5. Οικονομία - Διοίκηση - Επιχειρήσεις


6. Ενεργός πολίτης: Δικαιώματα -Υποχρεώσεις


7. Πολιτισμός - Τέχνες - Διαχείριση ελεύθερου χρόνου


8. Ειδικά προγράμματα κοινωνικά ευάλωτων ομάδων πληθυσμού


9. Περιβάλλον - Τουρισμός - Ανάπτυξη


Το σύνολο των προγραμμάτων του ΚΕΕ Λακωνίας παρέχονται δωρεάν υπό τη σκέπη της Γενικής Γραμματείας Δια βίου μάθησης του ΥΠΕΠΘ και απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες πολίτες του νομού μας, άνεργους και εργαζόμενους ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγή, θρησκεία κλπ. Όλα τα προγράμματα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους στα πλαίσια του ΕΣΠΑ.
Οι εκπαιδευόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς (αξιολόγηση-μοριοδότηση) το πρόγραμμα που επιλέγουν να παρακολουθήσουν, λαμβάνουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης, αναγνωρισμένο από το υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Εκπαιδευόμενοι με μειωμένη απόδοση δεν δικαιούνται πιστοποιητικού, αλλά απλής βεβαίωσης παρακολούθησης.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΕ, που στεγάζεται στο Διοικητήριο (2ο χλμ. Σπάρτης-Γυθείου τηλ. 27310-25475  από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

No comments:

Post a Comment

;