Σελίδες

Tuesday 23 November 2010

Εκδηλώσεις για την Εθνική Αντίσταση

Την Κυριακή 28/11 θα εορταστεί φέτος η ημέρα της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στα στρατεύματα κατοχής 1941-1944, που σύμφωνα με το νόμο 1285/82, τιμάται στην επέτειο της μάχης του Γοργοποτάμου.
Εκτός από τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην πρωτεύουσα του νομού μας, το εορταστικό πρόγραμμα, περιλαμβάνει και την καθιερωμένη τελετή στο μνημείο των 118 στο Μονοδένδρι.

Από τις 8 το πρωί της 28ης Νοεμβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου, θα επικρατήσει γενικός σημαιοστολισμός δημοσίων, δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου καθώς και κατοικιών. Επίσης τις βραδινές ώρες και μέχρι τις πρωινές της επομένης, θα φωταγωγηθούν τα δημόσια, ΝΠΔΔ, και ιδιωτικά καταστήματα όπως και οι τράπεζες.
Στις 10.30 πμ. θα τελεστεί μνημόσυνο στον μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας Σπάρτης, και μετά το τέλος του θα γίνει εκφώνηση επίκαιρου λόγου από την δικηγόρο κ. Ελένη Πλειώτα.
Στη συνέχεια επίσημοι αλλά και κοινό θα μεταβούν στο Μονοδένδρι όπου στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση για τους 118 εκτελεσθέντες από τα στρατεύματα κατοχής. Θα ακολουθήσουν Προσευχή, ομιλία από εκπρόσωπο των τοπικών αντιστασιακών οργανώσεων και προσκλητήριο εκτελεσθέντων.
Στεφάνια θα καταθέσουν εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο ανώτερος διοικητής Φρουράς Λακωνίας, ο νομάρχης Λακωνίας, ο δήμαρχος Σπαρτιατών, ο αστυνομικός διευθυντής, ο διοικητής ΠΥ, ο πρόεδρος Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Λακωνίας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών καθώς και εκπρόσωποι των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο νομό, νομικών προσώπων, κομμάτων, πολιτικών νεολαιών και των οικογενειών των εκτελεσθέντων.
Η όλη εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των ενδόξων νεκρών και τον εθνικό μας ύμνο.
Τελετάρχες έχουν ορισθεί ο νομαρχιακός υπάλληλος κ. Γεώργιος Σμυρνιός και η δημοτική αστυνομικός κ. Έλενα Λαμπροπούλου.
Από τη Νομαρχιακή Αυτοδίοικηση Λακωνίας σημειώνεται ότι, όποιο νομικό πρόσωπο επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο των 118, θα πρέπει να το δηλώσει μέχρι και την Πέμπτη 25/11, στο τηλέφωνο 27310-93859

No comments:

Post a Comment

;