Σελίδες

Friday 12 November 2010

Στη Βυτίνα ο 1ος Άθλος του Μαίναλου

Στην καταπράσινη περιοχή της Βυτίνας θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά ο λαϊκός ατομικός αγώνας περιπέτειας σε σηματοδοτημένες διαδρομές, με την επωνυμία «Άθλος του Μαίναλου».

Ο ημιμαραθώνιος θα λάβει χώρα στις 5 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, ενώ τη διοργάνωση ανέλαβε ο ΣΑΟΟ και ο ΕΟΣ Αχαρνών, υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας και του Δήμου Βυτίνας, με υπεύθυνο των διαδρομών τον κ. Γιάννη Θεοχαρόπουλο.


Δύο ξεχωριστά αγωνίσματα περιλαμβάνει ο «Άθλος του Μαίναλου», κατηγορίας ανδρών και γυναικών, όπως ημιμαραθώνιο ορεινού τρεξίματος 19 χλμ (Mountain Running) και ημιμαραθώνιο ορεινής ποδηλασίας 34 χλμ (MTB), υψηλών απαιτήσεων και ικανοτήτων έκαστο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε αγώνισμα επιθυμούν, δικαίωμα ωστόσο συμμετοχής έχουν όσοι είναι εξοπλισμένοι με καλή υγεία, φυσική κατάσταση και ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες συμμετοχής:

- Έχουν εμπειρία στο άθλημα του ορεινού τρεξίματος που περιλαμβάνει τρέξιμο σε ορεινά μονοπάτια, αλλά και ενίοτε σε σημεία του βουνού που δεν έχει σαφές μονοπάτι, σε μέρη τα οποία πολλές φορές είναι γλιστερά.

- Έχουν εμπειρία στο άθλημα της ορεινής ποδηλασίας, που περιλαμβάνει οδήγηση ποδηλάτου σε δασικούς δύσβατους δρόμους αλλά και μονοπάτια.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν παράλληλα τον κατάλληλο πιστοποιημένο εξοπλισμό για το κάθε αγώνισμα, το οποίο θα βρίσκεται σε άριστη κατάσταση για χρήση, ενώ σημειώνεται, ότι η παραλαβή του αριθμού και των δώρων τους θα γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και της απόδειξης τραπέζης από την πληρωμή της συμμετοχής.

Οι φίλοι των δύο αθλημάτων μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και τις 25 Νοεμβρίου, ενώ το κόστος ανέρχεται στα 15 ευρώ κατ’ άτομο για το κάθε αγώνισμα. Ωστόσο, για τους αθλητές που θα αγωνιστούν και θα δύο αγωνίσματα, το κόστος θα είναι 25 ευρώ.

No comments:

Post a Comment

;