Σελίδες

Sunday 24 October 2010

Δεν ανακηρύχθηκε ο συνδυασμός του Φούρκα, ερωτηματικά αφήνει η αυτοεξαίρεση της Προέδρου του Πρωτοδικείου

23/10/2010
Από την ιστοσελίδα apela.gr διαβάζουμε:

"Σήμερα το μεσημέρι έγινε η ανακήρυξη των Υποψηφίων συνδυασμών που διεκδικούν τους Δήμους της Λακωνίας.
Η ανακήρυξη έγινε από το πρωτοδικείο Σπάρτης και Γυθείου.
Σε όλες τις περιπτώσεις οι υποψήφιοι συνδυασμοί στη Λακωνία ανακηρύχθηκαν, αλλά ο συνδυασμός του Κώστα Φούρκα δεν ανακηρύχθηκε.

Οι νομικοί σύμβουλοι του κ. Φούρκα καθώς και ο ίδιος αυτή τη στιγμή συνεδριάζουν, για να δουν τις επόμενες κινήσεις τους, οι οποίες απ' ότι εικάζεται θα είναι άμεσα η προσφυγή της απόφασης που ήταν 2 κατά 1 υπέρ, ώστε ο συνδυασμός του να ενταχθεί κανονικά στις εκλογές της 7 Νοεμβρίου.
Πάντως έκπληξη μας προκάλεσε το γεγονός πως η Πρόεδρος του Πρωτοδικείου Σπάρτης, πέντε λεπτά πριν την ανακήρυξη των συνδυασμών που ήταν προγραμματισμένη για τις 1 το μεσημέρι, ζήτησε από το δικαστήριο να αυτοεξαιρεθεί από την ανακήρυξη των συνδυασμών του Δήμου Σπάρτης. Αυτό στην πράξη σημαίνει, απ' όσο γνωρίζουμε, πως η σύνθεση του Προεδρείου του Πρωτοδικείου άλλαξε, με ότι συνεπάγεται αυτό!!! Τελικά η ανακήρυξη των συνδυασμών έγινε μετά τις 3 το μεσημέρι.
Από πληροφορίες μαθαίνουμε πως η νομικές διαδικασίες θα κινηθούν τη Δευτέρα και η νέα απόφαση θα βγει τρείς μέρες αργότερα, δηλαδή την ερχόμενη Τετάρτη 27 Οκτωβρίου.
Δική μας εκτίμηση είναι πως αφού το πρώτο δικαστήριο αποφάσισε 2 κατά και ένας υπέρ, ο ένας στην υπόθεση είδε κάτι που τον έπεισε πως ο συνδυασμός του κ. Φούρκα θα έπρεπε να ανακηρυχτεί. Οπότε δεν θα εκπλαγούμε εάν στο δεύτερο δικαστήριο που συμφώνα με τις πληροφορίες μας θα γίνει μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, το αποτέλεσμα να είναι ακόμα και δύο υπέρ ή τρείς υπέρ με αποτέλεσμα ο συνδυασμός να ανακηρυχτεί και να συμμετέχει κανονικά στις επερχόμενες εκλογές. Αν δε γίνει αυτό τότε ο συνδυασμός θα μείνει εκτός οριστικά.
Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να περιμένουμε τόσο τις κινήσεις του κ. Φούρκα και των συνεργατών του, όσο και τις μελλοντικές αποφάσεις του Δικαστηρίου, εάν αυτές υπάρξουν.
Τέλος μεγάλη σημασία έχει η ομιλία του κ. Φούρκα σήμερα στις 8 το βράδυ στο Ξηροκάμπι, όπου οι πληροφορίες μας λένε πως θα μιλήσει για το γεγονός, ενώ το πλήθος που θα παρευρεθεί σε αυτή τη συγκέντρωση για να στηρίξει τον κ. Φούρκα και τον συνδυασμό, υπολογίζεται να είναι αριθμητικά πολύ μεγάλο".
Πηγή http://www.apela.gr/

No comments:

Post a Comment

;