Σελίδες

Wednesday 6 October 2010

Ανακοίνωση του Σωματείου ΑμΕΑ Λακωνίας

Ξεκίνησε από το περασμένο Σάββατο, με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.
Πρόκειται για ένα νέο ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας, η τιμή του οποίου είναι 10% ή 20% χαμηλότερη από το σημερινό, εφαρμόζεται σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών και αφορά αποκλειστικά την κατανάλωση της κύριας κατοικίας.

Η ένταξη στο ΚΟΤ γίνεται για ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος και θα πρέπει ο καταναλωτής να ανήκει σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες με βάση, την εκκαθαρισμένη κατά το προηγούμενο έτος, φορολογική του δήλωση.


Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών-συνταξιούχων, ενώ στη δεύτερη όσοι είναι γονείς τριών τέκνων και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους είναι μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο της κατηγορίας αυτής. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν και οι δύο κατηγορίες, αντιστοιχεί σε έκπτωση 10% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν όσοι είναι άνεργοι -για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, την 30η Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους- με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών-συνταξιούχων, που δεν συμπεριλαμβάνει το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου. Στην τέταρτη κατηγορία εντάσσονται όσοι είναι άτομα με αναπηρία πάνω η ίση του 67% ή τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με τον ίδιο βαθμό αναπηρίας, με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν οι δύο αυτές κατηγορίες αντιστοιχεί σε έκπτωση 20% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται είτε από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ -στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dei.gr- είτε τηλεφωνικά στο 210-9298000 από τις 18 Οκτωβρίου, ενώ μπορεί να υποβληθεί και στα ΚΕΠ.


Περισσότερες πληροφορίες για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο παρέχονται στα τηλεφωνικά κέντρα του ΥΠΕΚΑ 210-9797400 και της ΔΕΗ 210-9298000  στα καταστήματα των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας, στα ΚΕΠ μετά τις 18/10, αλλά και στις ιστοσελίδες του ΥΠΕΚΑ http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=575.  και της ΔΕΗ http://www.dei.gr/.
πηγή http://www.lakonikos.gr/

No comments:

Post a Comment

;