Car Insurance

Car Insurance

Thursday, 20 October 2011

Πρωτόγνωρη συμμετοχή απεργών σε δρόμους και πλατείες της Σπάρτης


Καθολική συμμετοχή όλων των εργαζομένων και των επαγγελματιών είχε η απεργία στη Σπάρτη. Οι υπαγόμενοι σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, άνεργοι, άνδρες, γυναίκες, νέοι και γέροι έδωσαν το παρόν στους δρόμους της Σπάρτης που πρώτη φορά στην ιστορία της γνώρισε τέτοια απεργιακή κινητοποίηση.
Οι εκπρόσωποι φορέων όπως το Επιμελητήριο Λακωνίας, το Εργατικό Κέντρο, η ΑΔΕΔΥ, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Λακωνίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης, σωματεία και σύλλογοι, κομματικές παρατάξεις και νεολαίες έδωσαν δυναμικό παρόν με συνθήματα κατά της Τρόϊκας, κατά την Κυβέρνησης, κατά της ολιγαρχίας των ΜΜΕ και κατά του νεοφιλελευθερισμού.
Όλοι όσοι απευθύνθηκαν στο πλήθος τόνισαν ότι τα όρια του λαού έχουν εξαντληθεί. «Όσοι απεργάζονται τη μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο είναι γελασμένοι.Ο λαός μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση». Ισχνές οι αστυνομικές δυνάμεις που απέμειναν στη Σπάρτη, λόγω της παράταξης 20.000 αστυνομικών στην Αθήνα.
Ο απεργιακός παλμός κτυπούσε στο Πάρκο του ΟΤΕ (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κ.α.) και στην Κεντρική Πλατεία (ΠΑΜΕ). Πορεία των απεργών πραγματοποιήθηκε στην λεωφόρο Κ. Παλαιολόγου με την συμμετοχή πολλών εκατοντάδων διαδηλωτών και χαρακτηριστική παρουσία των αυτοκινητιστών (ιδιοκτητών φορτηγών και Ταξί).
Χαρακτηριστική και η φράση του προέδρου του Επιμελητηρίου Λακωνίας Κώστα Πανδή που είπε: «Αυτή η χώρα δεν έγινε με φιρμάνια, έγγραφα και ντιρεκτίβες. Έγινε με αίμα. Δεν μεταβιβάζεται και δεν πωλείται…» Το 99% των καταστημάτων κι επιχειρήσεων της Σπάρτης είχαν κατεβασμένα τα ρολά συμμετέχοντας στην απεργία. Οι συντονιστική της απεργίας κάλεσε τους πολίτες να απομονώσουν όσους δεν συμμετείχαν στην απεργία κρατώντας ανοικτά τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ  19 ΟΚΤΩΒΒΡΗ 2011
Κυβέρνηση και Τρόικα με τα νέα μέτρα για τον ιδιωτικό, δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ, με τις δραματικές περικοπές μισθών, τις εφεδρείες-απολύσεις, την φοροεπιδρομή, τώρα προωθούν και την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων ενώ έφτασαν στο σημείο να στοχοποιούν ακόμη και την ΕΓΣΣΕ.
Αποφάσεις και μέτρα που αν υλοποιηθούν θα εντείνουν ακόμη περισσότερο την ύφεση θα μειώσουν ακόμη περισσότερο την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων θα μεγαλώσουν τη λίστα των ανέργων, θα διαλύσουν ότι έχει απομείνει από τις κοινωνικές υπηρεσίες, τα δημόσια αγαθά και τις δραστηριότητες του κράτους χωρίς ταυτόχρονα να λύνουν κανένα πρόβλημα της οικονομίας, του χρέους και της χώρας.
Με μια δογματική εμμονή κυβέρνηση και δανειστές συνεχίζουν την στοχοποίηση και ενοχοποίηση των εργαζομένων σε οργανισμούς και φορείς του δημοσίου αλλά και στον Ιδιωτικό Τομέα για να εξασφαλίσουν τα τοκογλυφικά δάνεια για να «εξευμενισθούν» οι αγορές οδηγώντας τη χώρα πιο βαθιά στο λαβύρινθο της κρίσης και των αδιεξόδων. Η Νεοφιλελεύθερη συνταγή των διαδοχικών μνημονίων αντί να λύνει βαθαίνει και διευρύνει την κρίση στην κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα.
Αφαιρώντας πόρους και εισοδήματα από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και την οικονομία εκτοξεύουν την ανεργία, το χρέος και τα αδιέξοδα της κοινωνίας.
Οι ανάλγητες εκβιαστικές απαιτήσεις των τροϊκανών δανειστών, η προστασία και διεύρυνση των δικών τους κερδοσκοπικών συμφερόντων (δανείζονται με 1,5% και μας δανείζουν με 6%), έχουν ξεπεράσει κάθε μέτρο, έχουν αγγίξει τα όρια της αυτοκαταστροφικής παραφροσύνης, διάλυσης τους εργασιακού και κοινωνικού ιστού στη χώρα μας.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι της χώρας με μια φωνή απαιτούν: Με αυτά τα μέτρα και αυτές τις πολιτικές εξοντώνονται οι εργαζόμενοι, διευρύνεται η κοινωνική κρίση, βαθαίνει η ύφεση και πολλαπλασιάζονται τα αδιέξοδα στην κοινωνία και την οικονομία.
Να προωθηθούν αναπτυξιακές πολιτικές, να ενισχυθούν τα εισοδήματα Να μπει οριστικό τέλος στην πολιτική που βυθίζει τη χώρα, εξοντώνει τους εργαζομένους, διαλύει την κοινωνία Να αποσυρθούν τα ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ - ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ! Να ακυρωθούν τώρα οι σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις για την αναστολή επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων και υπερίσχυσης των επιχειρησιακών καθώς και τα μέτρα της εφεδρείας = ανεργίας. Να ακυρωθεί κάθε σκέψη για κρατική παρέμβαση στο θεσμό των ΣΣΕ και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Να ενισχυθούν τα εισοδήματα, η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, η πραγματική οικονομία, η ανάπτυξη, η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ. Να πληρώσουν οι ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, οι ΕΙΣΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, οι ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ, ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ! Αυτοί που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο και διοχέτευσαν τα υπερκέρδη και τον παράνομο πλούτο στο εξωτερικό. Να προστατευθούν τα δημόσια αγαθά και οι κοινωνικές υπηρεσίες! Να δοθεί τέλος στις απολύσεις, τη στοχοποίηση, την ενοχοποίηση των εργαζομένων, την εκθεμελίωση του κοινωνικού κράτους.
Φωτο: Τάκης Κούρος
Πηγή: http://www.notospress.gr

No comments:

Post a Comment

;