Σελίδες

Wednesday 12 October 2011

Θλιβερό ντοκουμέντο για την καταστροφή της θαλάσσιας ζωής

Bίντεο με την καταστροφή που προκαλούν οι μηχανότρατες στις ελληνικές θάλασσες πρόβαλαν ακτιβιστές της Greenpeace σήμερα Δευτέρα έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Το φιλμάκι περιλαμβάνει εικόνες από την ψαριά μιας μηχανότρατας την αλιευτική περίοδο 2010-2011, κατά την οποία οι αλιείς πετούν με φτυάρια από το σκάφος σημαντικές ποσότητες νεκρών ψαριών πίσω στη θάλασσα. «Αποδεικνύει ότι οι μηχανότρατες σπαταλούν αλόγιστα τη θαλάσσια ζωή θυσιάζοντας έως και το 45% της ψαριάς τους», υποστηρίζει η υπεύθυνη της εκστρατείας για το θαλάσσιο περιβάλλον στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace κυρία
Αντζελα Λάζου.
Η Greenpeace καλεί τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στη δίνη της οικονομικής κρίσης, να προχωρήσει αμέσως στη διασφάλιση του εθνικού θαλάσσιου πλούτου μας μέσα από τη δημιουργία θαλάσσιων καταφυγίων.
«Η μηχανότρατα αποτελεί μια από τις πιο καταστροφικές και σπάταλες αλιευτικές μεθόδους.Για κάθε ψάρι που τρώμε υπάρχει άλλο ένα που δε φτάνει ποτέ στην ψαραγορά», επισημαίνει η κυρία Λάζου. Και προσθέτει: «Ηδη μέσα σε δύο εβδομάδες 20.000 έλληνες πολίτες στηρίζουν με την υπογραφή τους το αίτημά μας για προστασία των ελληνικών θαλασσών».

No comments:

Post a Comment

;