Σελίδες

Thursday 20 October 2011

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - από τη γαλλική σατιρική εκπομπή Guignols


Η Γαλλική σατιρική Les Guignols de I'info έχει μεγάλη ακροαματικότητα και χιούμορ που τσακίζει κόκκαλα. Εδώ ασχολείται με το πειραματόζωο Έλλην. Απολαύστε το....
ΑΝ ΔEΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ CC.



Οι Έλληνες εργάζονται πιο πολύ από όλους τους Ευρωπαίους.
Οι μετρήσεις και οι έρευνες καταρρίπτουν τον μύθο που ήθελε τον Έλληνα να «λουφάρει» εργασία μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Το «κακό» παιδί δεν είναι και τόσό ανεπρόκοπο αφού σε κάποιες περιπτώσεις ευρωπαϊκών χωρών φαίνεται ότι η εργασία του Έλληνα – σε ώρες – είναι στόχος άπιαστος.
Γιατί όμως η χώρα δεν πάει καλά; Απλούστατα γιατί το πρόβλημα δεν είναι οι εργατώρες του έλληνα πολίτη αλλά το «δομημένο» σύστημα διοίκησης και διαχείρισης.
Έτσι ο Έλληνας, μπορεί να εργάζεται περισσότερο, αλλά κάτω και μέσα στις συνθήκες που εργάζεται είναι αντιπαραγωγικός. Ο δημόσιος τομέας, η γραφειοκρατία, η ασάφεια νόμων, οι συνεχείς αλλαγές ανά υπουργό, το καταδικασμένο ασφαλιστικό κ.α. καθιστούν τον έλληνα έναν σκληρά εργαζόμενο αλλά αντιπαραγωγικό υπάλληλο ή εργάτη.
Το παράδοξο είναι ότι την Ακτινογραφία» του Έλληνα της γνωρίζουν καλύτερα από τον ίδιο οι «αδελφοί» του ευρωπαίοι.
Μάλιστα θεωρούν ότι το πρότυπο του έλληνα πολίτη σήμερα, που καταπιέζεται σκληρά και βάναυσα με περικοπές, στερήσεις και υποβαθμίσεις είναι αυτό που στο μέλλον θα επικρατήσει σε όλο τον κόσμο. Η παγκόσμια Κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το πρότυπο του εργαζόμενου έχοντας προηγουμένως εξαντλήσει τα πειραματά της στον Έλληνα πολίτη.
Τα «αδέλφια» μας οι Γάλλοι βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να μας πουν ότι είμαστε τα πρώτα πειραματόζωα της Ευρώπης. Αυτή της γριάς Ηπείρου που όσο ζαρώνει και μεγαλώνει κακιώνει και ξεμωρένεται…
Η άποψη των Γάλλων είναι ότι ο Έλληνας τσολιάς θα αντέξει… για κακό του!
Πηγή αρθρου  http://www.notospress.gr

No comments:

Post a Comment

;