Σελίδες

Monday 31 October 2011

Σπαρτιάτες αποδοκιμάζουν πολιτικούς στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Οργή και αγανάκτηση οδήγησαν δεκάδες Σπαρτιάτες πολίτες σε εκδηλώσεις αποδοκιμασίας των αρχών στην Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011. Με συνθήματα όπως «Όχι στη νέα Κατοχή» και φράσεις «Είστε πολιτικά διεφθαρμένοι» αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες στάθηκαν «απέναντι» απο το βάθρο των επισήμων και απηύθυναν δριμύτατο «κατηγορώ».

Απευθυνόμενοι κυρίως στους πολιτικούς και ιδιαιτέρως στους Κυβερνητικούς εκπροσώπους κ.κ. Αποστολόπουλο και Γρηγοράκο μίλησαν για προδοσία, για νέα κατοχή, για εθνική ανεξαρτησία κ.α.
Πρώτος, ο πολίτης Δημήτριος Αλειφερόπουλος, ιατρός, στάθηκε ενώπιον των επισήμων και τους είπε: «Ευνουχίσατε τη χώρα. Την χώρα για την οποία αγωνίστηκαν οι πατεράδες μας γράφοντας λαμπρή ιστορία. Μας προδώσατε. Με προσβάλατε προσωπικά. Ήρθα στην πατρίδα μου να εργαστώ και δεν με αφήσατε να πράξω όσα ο νόμος προβλέπει. Σας κατήγγειλα ότι μου ζήτησαν μίζες πολλών εκατομμυρίων για να πάρω μία άδεια που ο νόμος επέτρεπε. ..Μόνο στη Λακωνία δεν ίσχυσε ο νόμος που ίσχυσε σε 18 άλλους νομούς. Ντρέπομαι. Φτιάξατε ένα κράτος διεφθαρμένο που το υπηρετήσατε και το υπηρετείτε… Είμαι πληγωμένος. Βάλατε τη χώρα μας σε επιτήρηση. Είστε πολιτικά διεφθαρμένοι…» Ο κόσμος χειροκρότησε τον πολίτη και άρχισε να φωνάζει συνθήματα για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη. Ακροβολισμένοι αστυνομικοί, με πολιτικά, πήραν σήμα για εγρήγορση. Η επόμενη αποδοκιμασία ήρθε από τα παιδιά που σταμάτησαν στιγμιαία την παρέλαση και γύρισαν την πλάτη στους επισήμους εκφράζοντας έτσι την αγανάκτησή  και την οργή τους τόσο για τα προβλήματα που βιώνουν στο χώρο της Παιδείας όσο και για τις εμπειρίες τους μέσα στις οικογένειές τους. Στη συνέχεια ένας νέος πατέρας, απόλυτα αγανακτισμένος, κρατώντας το παιδί του στο χέρι, στέκεται απέναντι απο τις αρχές και με οργισμένη φωνή τους ρωτά: « Ξέρετε τι σημαίνει Εθνική Ανεξαρτησία… Τι σημαίνει Σύνταγμα..; Είστε Πουλημένοι… Προδότες… Ουουου…»
Σε λίγα λεπτά η παρέλαση ολοκληρώνεται και οι πολίτες φωνάζοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο» αποδοκιμάζουν τις αρχές και ιδιαίτερα τους κ.κ. Γρηγοράκο και Αποστολόπουλο οι οποίοι αποχωρούν γρήγορα συνοδεία αστυνομικών.
Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Σπάρτη σήμανε την αποκαθήλωση των πολιτικών που, κατά την κρίση των πολιτών, δεν τίμησαν την ψήφο του λαού. Ο λίθος του αναθέματος, της αγανάκτησης και της απόγνωσης, ερρίφθη!
Δείτε αποκλειστικά το video (ντοκουμέντο) του notospress.gr  
Φωτογραφίες& Video: Τάκης Κούρος
Πηγή : http://www.notospress.gr/

No comments:

Post a Comment

;