Σελίδες

Thursday 13 January 2011

Δεσμεύσεις Σκανδαλίδη για τις αποζημιώσεις - ΣΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΛΑΚΩΝΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Οι αποζημιώσεις θα προσεγγίσουν το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς, θα είναι εξατομικευμένες ανά  παραγωγό και θα καταβληθούν έγκαιρα, σα να πωλούσαν οι παραγωγοί το προϊόν τους.
Γι’ αυτά δεσμεύτηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, στην προχθεσινή συνάντηση με τη λακωνική αντιπροσωπεία για τις αποζημιώσεις από τον πάγο της 11ης και 12ης Δεκεμβρίου, που προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε εσπεριδοειδή κι ελιές.Μετά από σχετικά αιτήματα που κατέθεσαν οι βουλευτές, αυτοδιοικητικοί και συνεταιριστές του νομού, ο κ. Σκανδαλίδης ενέκρινε παράταση μέχρι τις 24 Ιανουαρίου για την υποβολή δηλώσεων για τις ζημιές στις ελιές και σημείωσε πως θα υπάρξει και διαδικασία ενστάσεων για να αρθούν τυχόν αδικίες.


Οι εκπρόσωποι της Λακωνίας επέμειναν στη δίκαιη κατανομή ανά παραγωγό, στη σύντομη καταγραφή και καταβολή αποζημιώσεων και στην έγκαιρη διάγνωση από γεωπόνους σχετικούς με το αντικείμενο. Γι’ αυτό και ο Δήμος Ευρώτα διαθέτει και τους 5 γεωπόνους του για να συνδράμουν
το έργο του ΕΛΓΑ, όπως επεσήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλίας Παναγιωτακάκος, που εκπροσώπησε το δήμαρχο Γιάννη Γρυπιώτη.
Εκπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εσπεριδοειδών Σκάλας και άλλως αγροτικών φορέων δεσμεύτηκαν πως δε θα προωθήσουν παγόπληκτα πορτοκάλια στις εξαγωγές, για να μη δυσφημιστεί το προϊόν και η χώρα μας.
Στη συνάντηση παρέστησαν και οι βουλευτές Λεωνίδας Γρηγοράκος, Γρηγόρης Αποστολάκος και Θανάσης Δαβάκης, καθώς και ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης.

No comments:

Post a Comment

;