Σελίδες

Friday 28 January 2011

“Φαιδρότητες” στο πρόγραμμα εφημέρευσης της Μονάδας Νεφρού

Βαρύτατους χαρακτηρισμούς χρησιμοποιεί η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Λακωνίας, σε σχετική ανακοίνωσή της με αντικείμενο το πρόγραμμα εφημέρευσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Σπάρτης.
Η Ενωση κάνει λόγο για «φαιδρότητες» στο εν λόγω πρόγραμμα και καταγγέλλει ταυτόχρονα ότι υποχρεώνονται επιμελητές να εφημερεύουν στη ΜΤΝ, χωρίς να αναφέρονται στο πρόγραμμα εφημεριών - χωρίς δηλαδήνα πληρώνονται.Η Ενωση προειδοποιεί ότι «επιφυλάσσεται για κάθε περαιτέρω δράση», μιλώντας παράλληλα για «ανοχή» της διοίκησης του νοσοκομείου «η οποία, για πολλοστή φορά, αποποιείται τις ευθύνες  της».
Χαρακτηρίζει δε «καινοφανές, ότι μπορεί εν έτει 2011 ιατροί ΕΣΥ να υποχρεώνονται σε απλήρωτη εφημεριακή απασχόληση».
Στην ανακοίνωση της Ενωσης, αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:
«Τα απόνερα της παραληρηματικής εισήγησης περί εφημέρευσης των τμημάτων του νοσοκομείου που εμπνεύστηκε ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, φαίνεται πως επηρέασαν και τον συντονιστή διευθυντή της ΜΤΝ με αποτέλεσμα να απαιτεί από τους επιμελητές του τμήματος να κάνουν απλήρωτη εργασία.
Αν ο ίδιος ισχυρίζεται ότι μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να “καλύπτει“ το τμήμα του χωρίς όμως να αναγράφεται στο ημερήσιο πρόγραμμα ως εφημερεύον, αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο είναι ιατρικά υπεύθυνο και νομικά επιτρεπτό, ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.
Αυτό που σίγουρα όμως είναι καινοφανές, είναι να θεωρεί κανείς και μάλιστα με την ανοχή της διοίκησης του Γ. Νοσοκομείου Σπάρτης, η οποία για πολλοστή φορά αποποιείται τις ευθύνες της, ότι μπορεί εν έτει 2011 ιατροί ΕΣΥ να υποχρεώνονται σε απλήρωτη εφημεριακή απασχόληση».
Πηγή : http://www.eleftherianews.gr/

No comments:

Post a Comment

;