Σελίδες

Tuesday 28 September 2010

Εξηγήσεις Γρηγοράκου για τις εκλογές στη Λακωνία

Ο βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Fly 89,7 και στην εκπομπή “Λακωνία χωρίς σύνορα” του Λεωνίδα Καρβουνιάρη, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τις υποψηφιότητες του Δημήτρη Νταλιάνη για το νέο Δήμο Ευρώτα, του Αντώνη Τάντουλου για το διευρυμένο Δήμο Μονεμβασίας και του Πέτρου Ανδρεάκου για το νέο Δήμο Ανατολικής Μάνης. Σημείωσε μάλιστα ότι ο κ. Νταλιάνης “θα έχει απόλυτη στήριξη με πάθος και χωρίς εκπτώσεις”, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε άλλα ονόματα που κυριάρχησαν στις αυτοδιοικητικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Αρχικά, ο κ. Γρηγοράκος αναφέρθηκε στην εμπλοκή του Μανούσου Μανουσάκη στην προεκλογική κούρσα για το νέο Δήμο Σπάρτης, σχολιάζοντας ότι “δεν είναι δυνατόν να συζητάς μ’ ένα κόμμα εξουσίας και αμέσως μετά να εντάσσεσαι στο αντίπαλο ψηφοδέλτιο”.

Για την υποψηφιότητα του Σπύρου Μοιράγια για το καλλικρατικό Δήμο Σπάρτης που τελικά δεν τελεσφόρησε, ο βουλευτής Λακωνίας σημείωσε πως ο δημοτικός σύμβουλος Σπαρτιατών θέλησε να συμμετάσχει στις εκλογές “χωρίς προίκα”, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στην υποψηφιότητα του Γιώργου Πουλοκέφαλου που είχε εξίσου ατυχή κατάληξη: βρήκε “ενδιαφέρουσα τη συγκεκριμένη πρόταση, μιας και ήταν απόλυτα ειλικρινής, ωστόσο ήταν ετεροχρονισμένη και ως εκ τούτου δεν μπόρεσε να τύχει της στήριξης που της άξιζε”. Αντίστοιχο ενδιαφέρον ο κ. Γρηγοράκος δήλωσε ότι βρίσκει και στην υποψηφιότητα του Σταύρου Αργειτάκου, την οποία και θα στηρίξει “σε συγκεκριμένα όμως πλαίσια, τα οποία θα καθοριστούν και από την εντολή του νέου γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη”. Συμπλήρωσε άλλωστε ότι η κυβερνητική παράταξη θα κατέβει στις δημοτικές εκλογές “συντεταγμένα”.

Παράλληλα, ο κ. Γρηγοράκος δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις περιφερειακές εκλογές, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ “ανέβασε τα ποσοστά του στη Λακωνία και η δυναμική του θα φανεί στην υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη, ο οποίος θα χαίρει της εμπιστοσύνης του ΠΑΣΟΚ μόνο αν υπάρξει σύμπλευση στους στόχους”, με δεδομένο ότι το κυβερνητικό κόμμα επιθυμεί “να διατηρήσει μια ξεκάθαρη σχέση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου”.

No comments:

Post a Comment

;