Σελίδες

Wednesday 8 September 2010

ΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

Ζητεί υποψήφιο από το ΠΑΣΟΚ και δηλώνει διαθέσιμος ο ίδιος
ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΟΝΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ
Να κατεβάσει δικό του υποψήφιο δήμαρχο στο Δήμο Σπάρτης το ΠΑΣΟΚ, ζητεί ο Χρόνης Πολυχρονίου, τέως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λακωνίας, ο οποίος μάλιστα κάνει λόγο για “όνειδος, ντροπή της ιστορικής Σπάρτης“.

Δηλώνει δε ότι, εφόσον δε βρεθεί άλλος πρόθυμος, προτίθεται να κατέβει ο ίδιος υποψήφιος προκειμένου να εκφραστεί πολιτικά ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ.
Στη σχετική επιστολή του ο κ. Πολυχρονίου επικρίνει τη Ν.Ε. για την επίθεσή της στο σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη, ενώ αφήνει αιχμές για τη στήριξη στο πρόσωπό του στις προηγούμενες εκλογές για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Και σημειώνει:
«Και τώρα θα μιλήσουμε και για την ταμπακιέρα. Δηλαδή, το όνειδος της ιστορικής Σπάρτης και γενικότερα της Λακωνίας.
Για την ντροπή της πρωτεύουσας του νομού, να υποχρεώνονται δηλαδή χιλιάδες ψηφοφόροι να ψηφίζουν, παρά τη δημοκρατική τους συνείδηση, υποψηφίους άλλης παράταξης.
Και τούτο γιατί στο βωμό της ιδιοτελούς διαχείρισης των ψήφων, κοινώς νταραβέρι, δηλαδή “αλισβερίσι“, δεν επιτρέπουν κάποιοι την συγκρότηση ενός συνδυασμού με αμιγή πολιτικά χαρακτηριστικά της δικής τους παράταξης που υποτίθεται ότι υπηρετούν.
Πρόκειται για έναν επαναλαμβανόμενο βιασμό της πολιτικής συνείδησης των Σπαρτιατών σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Είναι μοναδικό και πρωτοφανές φαινόμενο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ακόμα και εκείνοι που ενδεχομένως θα ήθελαν και θα μπορούσαν να εκτεθούν ως υποψήφιοι, δεν το τολμούν, φοβούμενοι ότι θα τους “αδειάσει“ ο ηγεμόνας, όπως “άδειασε“ στο πρόσφατο παρελθόν και εμένα.
Σας λέω ότι παρά το γεγονός πως δεν έχω καμία, μα καμία απολύτως διάθεση, και εφ‘ όσον δεν υπάρχει πρόθυμος κανένας άλλος πατριώτης, ας μου το ζητήσουν πέντε άνθρωποι και να κατέβω εγώ υποψήφιος για το Δήμο Σπάρτης.
Να μπω μπροστά και να χάσω. Τουλάχιστον έτσι να εκφραστεί ο κόσμος και να
μην ψηφίσει αυτούς που είναι οι κυρίως υπεύθυνοι για την κατάντια της πόλης.
Να πάρω το μικρό ποσοστό μου και να χάσω με αξιοπρέπεια και περηφάνια.
Ετσι αντιλαμβάνομαι εγώ τον πολιτικό αγώνα, της προσφοράς στα κοινά και όχι της υστεροβουλίας και του επαγγελματισμού. Οι πολίτες και η πολιτική, τα κόμματα και οι ιδεολογίες είναι κατάθεση ψυχής και όχι σημαίες ευκαιρίας μια του Φούρκα και μια του Αργειτάκου».
πηγή: http://www.eleftherianews.gr

No comments:

Post a Comment

;