Σελίδες

Saturday 18 September 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ Καθοδηγούμενη μετατόπιση στελεχών σε άλλο ψηφοδέλτιο

Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου το βράδυ, έγινε η Γενική Συνέλευση της Παρέμβασης Πολιτών. Οι περισσότεροι που παρευρέθηκαν στη συνέλευση, είχαν μείνει με την εντύπωση πως το θέμα που θα συζητηθεί, είναι με ποιόν τρόπο θα στηρίξουν τον Γιώργο Πουλοκέφαλο στην κίνηση του να κατεβεί στις εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης.

Και ενώ όλα έδειχνα αρχικά θετικά, εν τέλει ο κ. Πουλοκέφαλος στη συνέλευση ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, σχεδόν για τους ίδιους λόγους, θα λέγαμε εμείς, μες αυτούς που ανέπτυξε λίγες μέρες πριν ο Σπύρος Μοιράγιας.


Ποιο κάτω μπορείτε να δείτε ένα απόσπασμα από τη συνέλευση και τον κ. Πουλοκέφαλο να εξηγεί τους λόγους που δεν μπορεί να είναι υποψήφιος.


Επίσης ο κ. Πουλοκέφαλος έκδωσε και το δελτίο τύπου που ακολουθεί:


"Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που βοήθησαν, αγκάλιασαν, αλλά και όσους πρόθυμα στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο , το χρονικό διάστημα που διαχειρίστηκα τη πρόταση και την προσπάθεια δημιουργίας ψηφοδελτίου για κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του νέου διευρυμένου Δήμου Σπάρτης.


Η προσπάθεια αυτή για συγκρότηση ενός ανεξάρτητου προοδευτικού ψηφοδελτίου , με την δημιουργία μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας που θα έδινε πρόταση αλλά και δυναμική στα αυτοδιοικητικά δεδομένα του τόπου μας, σαν φορέας ανατροπής και υπέρβασης παρωχημένων συντηρητικών δομών και αντιλήψεων , δυστυχώς δεν τελεσφόρησε. Απέτυχε.


Για λόγους προβληματισμού , οφείλουμε να καταγράψουμε αλλά και να καταδείξουμε τους λόγους για τους οποίους αυτή η ελπιδοφόρα προσπάθεια έφτασε δε αδιέξοδο , αν και το ψηφοδέλτιο από άποψη στελέχωσης ήταν σχεδόν έτοιμο.


Ο πρώτος λόγος ήταν η συνεχιζόμενη και καθοδηγούμενη δυστυχώς ανιστόρητη μετατόπιση στελεχιακού δυναμικού και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, σε συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο υποψήφιου Δημάρχου Σπάρτης.


Και ο δεύτερος εξίσου σημαντικός λόγος αποτυχίας ήταν η αδυναμία σύγκλισης με τις πολιτικές δυνάμεις εκτός του ΠΑΣΟΚ και τους ανένταχτους πολιτικά συμπολίτες μας , όταν η προσπάθεια μπήκε και χάθηκε, ακροβατώντας και ιχνηλατώντας στα δύσκολα και ατέρμονα μονοπάτια της ιδεολογικής καθαρότητας.


Αρνήθηκα για λόγους αρχής, να δώσω εγγράφως "διαπιστευτήρια" και "πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης" αλλά και να συμμετάσχω σε ασκήσεις πλειοδοσίας ιδεολογικής ορθότητας".


Γιώργος Πουλοκέφαλος

http://www.apela.gr/12-228.html

No comments:

Post a Comment

;