Σελίδες

Thursday 23 September 2010

Παρουσία Δημήτρη Δράκου στο νομό μας

Παρουσία του υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Δράκου τελέστηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής 19/9 η δοξολογία στη Μητρόπολη Σπάρτης, χοροστατούντος του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.
Το «παρών» έδωσε στη συνέχεια ο κ. Δράκος στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Γενοκτονίας των Μικρασιατών και Ποντίων, κατά τη διάρκεια των οποίων κατέθεσε στεφάνι στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη Λακωνίας κ. Παναγιώτη Φαρλέκα.
Παράλληλα, ο νομάρχης Μεσσηνίας επισκέφθηκε την Επισκοπή, όπου ευχήθηκε προσωπικά στο σεπτό ποιμενάρχη μας για τη χθεσινή ονομαστική του εορτή.
Το μεσημέρι της Κυριακής ο κ. Δράκος πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με την Ένωση Νέων Αγροτών Λακωνίας καθώς και με ομάδα βιοκαλλιεργητών, στη διάρκεια των οποίων τονίστηκε η σημασία του γενικού αλλά και ειδικού αναπτυξιακού σχεδιασμού στον Αγροτικό Τομέα.
Ο κ. Δράκος δεσμεύτηκε για την δημιουργία του πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής στην Πελοπόννησο, με στόχο την άμεση αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που δεδομένα υπάρχουν στη γεωργία και στο αγροτικό εισόδημα. Όπως τονίστηκε, σκοπός του συμβουλίου πρόκειται να είναι η καταγραφή αλλά και ο σχεδιασμός όλων των παραμέτρων εκείνων που θα οδηγήσουν την Πελοπόννησο σε μια επιτυχημένη πορεία αγροτικής ανάπτυξης. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του για ίδρυση στην περιφέρεια Πελοποννήσου του πρώτου Κέντρου Επιμόρφωσης Αγροτών σε επιστημονικό επίπεδο, με σκοπό την άμεση ενημέρωση σε θέματα τεχνολογίας αλλά και νέων καλλιεργειών, μέσα σε ένα πλαίσιο που θα καταγράφει αλλά και θα προτείνει τάσεις σε όλο τον αγροτικό κόσμο.

No comments:

Post a Comment

;