Σελίδες

Friday 13 August 2010

O Θοδωρής Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Τζώρτζης στις Καρυές Λακωνίας

Την Παρασκευή 13 Αυγούστου η Κοινότητα Καρυών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος, διοργανώνουν στην κεντρική πλατεία μουσική εκδήλωση με τον Θοδωρή Παπαδόπουλο, τον Γιώργο Τζώρτζη και οκταμελές σχήμα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα μπορούν όσοι θέλουν να καθίσουν για φαγητό στις δύο παραδοσιακές ταβέρνες, για ποτό στα τραπεζάκια του συλλόγου ή στα παραδοσικά καφενεία για καφέ.
Στο οκταμελές σχήμα συμμετέχουν και δύο σπουδαίες γυναικείες φωνές. Μία εκδήλωση που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε γιατί έχει ετοιμαστεί με κάθε λεπτομέρεια έτσι ώστε εκείνο το βράδυ να διασκεδάσουν όλοι. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6977620847


Θοδωρής Παπαδόπουλος
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τα πρώτα του μουσικά βήματα στο μπουζούκι το 1979. Η πρώτη του σημαντική συνεργασία ήταν με τον συγγραφέα Γιώργο Μανιάτη όπου τραγούδησε και τα περισσότερα τραγούδια του. Την ίδια εποχή παρουσιάστηκαν τα τραγούδια αυτά στον «Σκορπιό» στο πρόγραμμα του Διονύση Σαββόπουλου «Γιγαντεώρημα». Το 1981 συνεργάζεται με τον Δημήτρη Κοντογιάννη και άλλους σπουδαίους μουσικούς εκείνης της εποχής στου Σαμπάνη το μαγαζί. Το 1982 ξεκινά την συνεργασία του με την Οπισθοδρομική Κομπανία και την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Την εποχή αυτή γράφει και τα πρώτα του τραγούδια. Πρώτη μουσική σύνθεση το «Κορδελλάκι» με ερμηνεύτρια την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Συμμετείχε μουσικοσυνθετικά και ερμηνευτικά σε δίσκους, συναυλίες, κινηματογραφικές ταινίες και τηλεόραση. Σημαντικοί συνεργάτες: Μάνος Χατζιδάκις, Νίκος Μαμαγκάκης, Διονύσης Σαββόπουλος, Άκης Πάνου, Απόστολος Καλδάρας , Βασίλης Δημητρίου, Γιώργος Μουφλουζέλης, Κώστας Φέρρης, Κώστας Καπλάνης, Γιώργος Ζήκας, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας, Γλυκερία, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Μητσιάς, Ελένη Δήμου, Ελπίδα, Αντώνης Βαρδής, Αντώνης Καλογιάννης, Δημήτρης Μητροπάνος, Μανώλης Λιδάκης, Γιώργος Μαρίνος, Ελένη Βιτάλη, Τάνια Τσανακλίδου, Μελίνα Κανά, Μελίνα Ασλανίδου.

Γνωστά του τραγούδια:
Βύσσινο και νεράντζι (Αλεξίου)
Επισκέπτες (Αρβανιτάκη)
Ο χάρτης, Η άρνηση (Κανά)
Πάει καιρός (Ασλανίδου)
Τάκα τάκα, Βροχή (Οπισθοδρομική κομπανία)

Γιώργος Τζώρτζης
Γεννήθηκε στην Παρδαλίτσα Ιωαννίνων το 1953, ένα χωριό της Λάκκας Σουλίου, όπου και έζησε µέχρι τα 12 του χρόνια, όταν ήρθε στα Γιάννενα. Αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Έκανε µουσικές σπουδές στο Ελληνικό δείο µε το Γιάννη Ιωαννίδη, που συνέχισε στη ∆υτική Γερµανία (Στουτγκάρδη) και στη Γαλλία (Παρίσι). Το 1983 επέστρεψε στην Αθήνα και άρχισε να παίζει και να τραγουδά σε χώρους ζωντανής µουσικής, κάτι που κάνει µέχρι και σήµερα. Το 2005 κυκλοφόρησε ο δίσκος Παρα-µύθοι Μαργεντίνη (Καθρέφτης), µε µουσική και τραγούδια που έγραψε σε στίχους της Μαρίας Κυριάκη για την οµώνυµη παράσταση του Θεάτρου Στοά. Το 2006 κυκλοφόρησε ο δίσκος Το µυαλό µου ξενιτιά , σε στίχους του Ηλία Κατσούλη, όπου τραγουδά ο ίδιος και η Μαρία Παπαλεοντίου (Καθρέφτης).

Γνωστά τραγούδια:
1. Η τράτα
2. Που θα με πας
3. Το ζάρι
4. Το μπαγλαμαδάκι πάψε
5. Κοσμογονία
6. Τούτο το καλοκαιράκι
7. Ο καλπασμός του χρόνου
8. Το ξεφάντωμα
9. Να τι βγαίνει από κει
10. Όταν στα κέντρα σε πηγαίνω

No comments:

Post a Comment

;