Σελίδες

Wednesday 18 August 2010

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης θα είναι ο κ. Δήμος Λεβεντάκης στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την περασμένη Παρασκευή 13 Αυγούστου η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν τα ονόματα του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη για το νομό μας, καθώς και των υποψηφίων δημάρχων με τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη.
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης θα είναι ο κ. Δήμος Λεβεντάκης, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ και νομαρχιακός σύμβουλος με τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία. Ο κ. Λεβεντάκης, συνταξιούχος δασικός, γεννήθηκε το 1941 στις Καρυές Λακωνίας, όπου και διετέλεσε επί δύο τετραετίες πρόεδρος της Κοινότητας, ενώ αποτελεί πλέον μόνιμο κάτοικο Σπάρτης.
Το δήμο Σπάρτης θα διεκδικήσει με το χρίσμα του ΚΚΕ ο νυν δήμαρχος Οινούντος κ. Βαγγέλης Βαλιώτης, γεννημένος το 1959 στην Κονιδίτσα Λακωνίας, όπου και κατοικεί με την ιδιότητα του αγρότη. Ο κ. Βαλιώτης αποτελεί μέλος της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης με δράση για τα δικαιώματα της μικρομεσαίας αγροτιάς στη Λακωνία και ευρύτερα. Μάλιστα, από το 1990 έως το 1998 διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας Κονιδίτσας.
Για τους υπόλοιπους δήμους, υποψηφιότητα έθεσαν οι κ.κ Δήμος Δημητρόπουλος για το διευρυμένο Δήμο Μονεμβασίας, Σταυρούλα Σταματάκου για το Δήμο Ευρώτα και Ηλίας Γεωργαράκος για το Δήμο Ανατολικής Μάνης.
Ένα σύντομο βιογραφικό προφίλ των ανωτέρω υποψηφίων, έχει ως εξής:
Ο κ. Δημητρόπουλος, δασολόγος-προϊστάμενος της Δασικής Υπηρεσίας Μολάων, αποτελεί μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ, γεννήθηκε το 1944 στο Αγρίνιο και κατοικεί στο Βλαχιώτη Λακωνίας. Η κ. Σταματάκου, γεννημένη το 1963 στη Γλυκόβρυση Λακωνίας και μόνιμος κάτοικος Σπάρτης, αποτελεί μέλος του ΚΚΕ και εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το 2007 και 2009 ήταν υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές με τους συνδυασμούς του ΚΚΕ, ενώ ταυτόχρονα είναι μέλος της Γραμματείας Εκπαιδευτικών Λακωνίας του ΠΑΜΕ. Ο κ. Γεωργαράκος γεννήθηκε το 1948 και κατοικεί στον Πλάτανο Γυθείου. Η επαγγελματική του ιδιότητα είναι πολιτικός μηχανικός, ενώ εργάστηκε κατά διαστήματα ως ελεύθερος επαγγελματίας και υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων. Χαρακτηρίζεται από αντιδικτατορική δράση και συνελήφθη-βασανίστηκε από τη χούντα των συνταγματαρχών. Αποτελεί μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών ’67-’74 και δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Γυθείου για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που δημιουργούν οι εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές.
Πηγή: http://www.lakonikos.gr/

No comments:

Post a Comment

;