Σελίδες

Wednesday 25 August 2010

Δώδεκα δήμοι και η κοινότητα Καρυών της Λακωνίας στον Άξονα 3

Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου έχουν προθεσμία οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις για «Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων» και «Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων».
Δημοσιεύτηκαν οι προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα Μέτρα 312 και 313 του Άξονα 3 «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2007-2013, όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Γεωργίας Λακωνίας.

Στο πλαίσιο του Μέτρου 312 προβλέπεται η προώθηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε διάφορους τομείς της τοπικής οικονομίας και η δημιουργία δυνατοτήτων απασχόλησης εκτός του πρωτογενή τομέα, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τη συγκράτηση ή/και αύξηση του πληθυσμού σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της υπαίθρου, με παράλληλη ενδυνάμωση των πολλαπλασιαστικών επιδράσεων στην τοπική οικονομία.
Το Μέτρο 313 στοχεύει στη βελτίωση και οργάνωση του τουριστικού προϊόντος, την ενίσχυση της απασχόλησης, την αύξηση της επισκεψιμότητας των περιοχών παρέμβασης, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και την προβολή-προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών.
Για αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με τα απαιτούμενα στοιχεία (δικαιούχοι και ποσοστά της ενίσχυσης, διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων, επιλέξιμες δαπάνες-δράσεις, αιτήσεις ενίσχυσης-φάκελοι υποψηφιότητας, οδηγός εφαρμογής του μέτρου, σχετικές ΚΥΑ, ΥΑ κλπ) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις ακόλουθες διευθύνσεις:
- Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-Ειδικές Υπηρεσίες του Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, Λεωφόρος Αθηνών 54-56 και 58, Αθήνα.
- Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 http://www.agrotikianaptixi.gr/  
Μάλιστα, συγκεκριμένα για το Μέτρο 312, οι πίνακες για τις περιοχές (Δημ. Διαμ.) που παρεμβαίνει το μέτρο αλλά και οι κλάδοι-υποκλάδοι των οικονομικών δραστηριοτήτων που ενισχύει, είναι αναρτημένοι και στη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Λακωνίας στο Διοικητήριο της ΝΑ-Τμήμα Γεωργικού Σχεδιασμού.
Οι περιοχές παρέμβασης των μέτρων-δράσεων του Άξονα 3 όσον αφορά το νομό μας είναι οι εξής δήμοι:
- Ανατολικής Μάνης
- Γερονθρών
- Γυθείου (εκτός του ΔΔ Γυθείου)
- Ζάρακα
- Θεραπνών (εκτός των ΔΔ Πλατάνας, Σκούρας)
- Μυστρά
- Νιάτων (εκτός του ΔΔ Απιδέα)
- Οινούντος
- Οιτύλου
- Πελλάνας
- Σμύνους
- Φάριδος
- Κοινότητα Καρυών
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τους φακέλους στην «Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ Ανταγωνιστικότητα» (Λεωφόρος Αθηνών 54-56, Αθήνα 10441) έως τις 15 Οκτωβρίου στις 2.30 το μεσημέρι.

No comments:

Post a Comment

;