Σελίδες

Monday 23 May 2011

Ενέργειες για ανάπτυξη του αγροτουρισμού

Με κύριο θέμα συζήτησης το συντονισμό των δράσεων για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού και της υπαίθρου στην Πελοπόννησο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις 20/4 μεταξύ του περιφερειάρχη Π. Τατούλη, της αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνας Νικολάκου και των προέδρων του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας Νίκου Φραντζεσκάκη και της Ένωσης Αγροτουρισμού Πελοποννήσου Παναγιώτη Πούλου.


Στη συνάντηση αποφασίστηκε η διοργάνωση συνεδρίου στις αρχές Ιουνίου στην Τρίπολη με αντικείμενο τις επενδύσεις στον αγροτουρισμό και την παροχή τεχνογνωσίας σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Σκοπός του συνεδρίου θα είναι η δημιουργία της απαραίτητης δικτύωσης και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ενίσχυση και την περαιτέρω ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Πελοπόννησο.

Ταυτόχρονα, θα παρουσιαστεί η διεθνής εμπειρία από περιοχές με αντίστοιχα χαρακτηριστικά και η καταγραφή των εν δυνάμει περιοχών για ολοκληρωμένη ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Πελοπόννησο.

Παράλληλα, συμφώνησαν για την συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση Αγροτουρισμός 2011 που θα πραγματοποιηθεί 21-24 Σεπτεμβρίου στο Μετρό Συντάγματος.
Πηγή http://www.lakonikos.gr

No comments:

Post a Comment

;