Σελίδες

Monday 23 May 2011

Συνάντηση Σκανδαλίδη-Τζανετέα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για θέματα που αφορούν τους Λάκωνες αγρότες

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντίας Τζανετέα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2011 συνάντηση με τον υπουργό κ. Κ. Σκανδαλίδη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρουσία των βουλευτών του Νομού Λακωνίας κ.κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, Αθανασίου Δαβάκη, Γρηγορίου Αποστολάκου, του προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας κ. Ν. Προκοβάκη , του διευθυντή του Α.Σ.Ε.Ε «Αμυκλών Λακωνίας» κ. Παναγιώτη Παπαδάκου, του εκπροσώπου των εσπεριδοκαλλιεργειτών κ. Α. Σακελλαράκου και του αναπληρωτή διευθυντή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας κ. Ν. Μηλιάκου.


Αρχικά συζητήθηκε το θέμα της μη πληρωμής της επιδότησης για τα χυμοποιηθέντα πορτοκάλια της περιόδου 2008-2009 που αφορά σε χίλιους και πλέον παραγωγούς της Λακωνίας. Ο Υπουργός κ. Σκανδαλίδης αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα των αγροτών και δεσμεύτηκε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων.

Συζητήθηκαν επίσης, τα προβλήματα που προκύπτουν για τους αγρότες από το νέο μοντέλο ασφάλισης του ΕΛΓΑ πάνω στο οποίο ο κ. Σκανδαλίδης δεσμεύτηκε ότι θα επεξεργαστεί τις προτάσεις της επιτροπής εκπροσώπησης των Λακώνων αγροτών για την βελτίωση του νέου ασφαλιστικού νόμου ώστε να καταστεί δυνατή η επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.
πηγή http://www.news.935radio.gr

No comments:

Post a Comment

;