Σελίδες

Wednesday 18 May 2011

Στο τραπέζι τα προβλήματα των αγροτών της Λακωνίας

“ Σύσκεψη στο Διοικητήριο Λακωνίας με τη συμμετοχή κοινοβουλευτικών και αυτοιδιοικητικών εκπροσώπων του νομού ”
Σύσκεψη με κεντρικό θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Λακωνίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας. 

Η σύσκεψη οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη κ. Αδαμαντίας Τζανετέα και με την συμμετοχή των βουλευτών Λακωνίας κ.κ. Γρηγόρη Αποστολάκου και Αθανασίου Δαβάκη, του Δημάρχου Σπάρτης κ. Σταύρου Αργειτάκου, των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Χαράλαμπου Σκούρου, Σπύρου Φλώρου, Βαρβάρας Αλοιμόνου – Βελδέκη και Ηλία Στρατηγάκου, του Αντιδημάρχου του Δήμου Ευρώτα κ. Ηλία Παναγιωτακάκου, των εκπροσώπων των Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας και της πολιτευτή Ν. Λακωνίας κ. Φεβρωνίας Πατριανάκου.
Αρχικά συζητήθηκε το θέμα της μη πληρωμής της επιδότησης για τα χυμοποιηθέντα πορτοκάλια της περιόδου 2008/09. Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα τόνισε ότι λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε με ευθύνη του ΟΠΕΚΕΠΕ για την επίλυση των διαφορών μεταξύ των δηλωθέντων εκτάσεων και αυτών που προσδιορίσθηκαν από την δορυφορική λήψη δεν κατέστη δυνατόν να πληρωθούν οι επιδοτήσεις σε χίλιους και πλέον παραγωγούς, σε μια εποχή που η τοπική οικονομία δοκιμάζεται και μαζί της οι αντοχές πολλών αγροτικών οικογενειών. Συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα που προκύπτουν για τους αγρότες από το νέο μοντέλο ασφάλισης του ΕΛΓΑ.
Με μήνυμά του ο βουλευτής Λακωνίας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος προς την Αντιπεριφερειάρχη κ. Αδαμαντία Τζανετέα εξέφρασε το δίκαιο αίτημα των αγροτών τόσο για το θέμα των επιδοτήσεων όσο και για το νέο ασφαλιστικό και ενημέρωσε ότι έχει παρέμβει μέσω ερωτήσεών του για τα συγκεκριμένα θέματα στην Βουλή.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης αποφασίστηκε ομόφωνα η συγκρότηση επιτροπής με σκοπό την άμεση επίσκεψή της και διαβούλευση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδη προκειμένου να διεκδικήσει την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων του αγροτικού κόσμου της Λακωνίας.
Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα τόνισε ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του αγροτικού κόσμου της Λακωνίας, τόσο η ίδια όσο και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και δεσμεύτηκε ότι οι συναντήσεις για τα θέματα των αγροτών θα είναι συχνότερες προκειμένου να υπάρχει διαρκείς ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων φορέων ώστε να καταστεί δυνατή η επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.
Πηγή http://www.notospress.gr

No comments:

Post a Comment

;