Σελίδες

Wednesday 4 May 2011

Ημερίδα για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα

Τα Συστήματα Πιστοποίησης και οι Ευκαιρίες Ανάπτυξης στον Αγροτικό Τομέα θα αποτελέσουν το αντικείμενο συζήτησης της ημερίδας που διοργανώνουν την Παρασκευή 6/5 τα μελετητικά γραφεία «Γεωχώρος-Λίνα Χαρβούρου» και «Γαία-Σύμβουλοι Επιχειρήσεων», σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πιστοποίησης «Q-Ways/ Διαδρομές Ποιότητας».


Σκοπός της εκδήλωσης, που θα διεξαχθεί στις 6.30΄ το απόγευμα στην αίθουσα Συμπόσιο (Κων. Παλαιολόγου 63), είναι η ενημέρωση των αγροτικών επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων επεξεργασίας τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, αλλά και των ξενοδοχειακών μονάδων του νομού μας για σειρά από εξαιρετικά επίκαιρα θέματα.

Ο Οργανισμός Πιστοποίησης «Q-Ways/ Διαδρομές Ποιότητας», θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων τις νέες υπηρεσίες πιστοποίησης που ξεκινά σε συνεργασία με την ΑΙΑΒ (Ιταλική Ένωση για τη Βιολογική Γεωργία), με έμφαση στο νέο πρότυπο πιστοποίησης των ΒΙΟ / ΟΙΚΟ Αγροτουριστικών Μονάδων.

Οι παραγωγοί του νομού θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νέα προκήρυξη των σχεδίων Βελτίωσης, καθώς και για τις δυνατότητες ένταξης τους σε ομάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης, προκειμένου να εισπράξουν το ποιοτικό παρακράτημα, την νέα καλλιεργητική περίοδο 2011-2012.
Τέλος, οι μονάδες επεξεργασίας τροφίμων θα ενημερωθούν για τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής «Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000 (HACCP)».


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρατίθεται ακολούθως:


  • Επενδυτικές ευκαιρίες στον αγροτικό τομέα: Σχέδια Βελτίωσης Λίνα Χαρβούρου, γεωπόνος-μελετήτρια
  • Νέοι τρόποι διάθεσης βιολογικών προϊόντων-Καινοτομία στον χώρο της βιολογικής γεωργίας:  ΒΙΟ/ΟΙΚΟ-αγροτουρισμός, ΒΙΟ-καλλυντικά, ΒΙΟ-υφάσματα Παναγιώτης Παπαδόπουλος, γεωπόνος MSc – γενικός διευθυντής Q-Ways.
  • Συστήματα διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων (HACCP - ISO 22000) Λάζαρος Γκέτσιος, γεωπόνος-υπεύθυνος συστημάτων διαχείρισης Q-Ways.
  • Διασφάλιση ποιότητας στην πρωτογενή παραγωγή (Agro 2-Globalgap) Μ. Αναστασίου- Δ.Τσίνας, Γαία σύμβουλοι επιχειρήσεων.

No comments:

Post a Comment

;