Σελίδες

Wednesday 11 May 2011

Αποστολόπουλος-Γκούμας στη Λακωνία

Διαδοχικές συναντήσεις με τοπικούς φορείς περιλάμβανε η χθεσινή επίσκεψη του υπερπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τάσου Αποστολόπουλου στη Λακωνία, ο οποίος συνοδευόμενος από το διοικητή της 6ης ΥΠΕ, καθηγητή, κ. Πάνο Γκούμα έκλεισε τον κύκλο επαφών του στο νομό μας, συζητώντας θέματα αυτοδιοικητικά αλλά και υγειονομικής φύσεως.

Με πρώτο σταθμό το σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο -συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα- κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έφερε στο προσκήνιο τα δημοτικά θέματα κατά την επίσκεψη που ακολούθησε με το δήμαρχο Σπάρτης κ. Σταύρο Αργειτάκο.



Ζητήματα που ανέκυψαν από την εν λόγω συνάντηση ήταν ο προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σπάρτης, θέματα υπαλληλικού προσωπικού, ο σχεδιασμός των περιβαλλοντικών δράσεων, καθώς επίσης τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή, αλλά και όσα αναμένεται να ενταχθούν σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Μάλιστα, οι κ.κ. Αποστολόπουλος και Αργειτάκος αντάλλαξαν απόψεις και θέσεις για την εφαρμογή του «Καλλικράτη».
Θέματα που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας αναδείχτηκαν κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε στη συνέχεια ο κ. Αποστολόπουλος με την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, ενώ ο κύκλος επαφών ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη που πραγματοποίησαν από κοινού υπερπεριφερειάρχης και διοικητής της 6ης ΥΠΕ με το διοικητή του ΓΝ Σπάρτης κ. Νίκο Κουφό και άλλα διοικητικά στελέχη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γκούμας, παρουσία του υπερπεριφερειάρχη και του κ. Κουφού, μίλησε στα στελέχη όλων των υπηρεσιών του ιδρύματος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το παραγόμενο έργο, ενώ συζήτησε εκτενώς τόσο για τα τρέχοντα προβλήματα του νοσοκομείου, όσο και για αυτά που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ γενικότερα.
Από την πλευρά του, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ υποσχέθηκε την αμέριστη βοήθειά του για άμεση επίλυση θεμάτων του νοσοκομείου που εκκρεμούν λόγω αναιτιολόγητης γραφειοκρατίας και δήλωσε πως παρακολουθεί συνεχώς την πορεία του ΓΝ Σπάρτης, η οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «πρόκειται για μια αξιοπρεπή παρουσία του ιδρύματος στη λακωνική κοινωνία παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι αυτή την εποχή».

Τέλος, ο κ. Αποστολόπουλος, επέδωσε στο διοικητή του νοσοκομείου τιμητική πλακέτα εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
http://www.lakonikos.gr

No comments:

Post a Comment

;