Σελίδες

Tuesday 3 May 2011

Εορτασμός της λήξης 2ου παγκοσμίου πολέμου

Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έχει καθιερωθεί ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού. Παράλληλα η ημέρα αυτή αποτελεί αφορμή για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944.


Η Λακωνίας θα συμμετάσχει στον εορτασμό της επετείου με συγκεκριμένες εκδηλώσεις, οι οποίες είναι οι παρακάτω:

α) Γενικός σημαιοστολισμός δημοσίων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων, καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών από της 8 το πρωί μέχρι και την δύση του ηλίου.

β) Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Καταστημάτων της πόλης από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι της πρωινές ώρες της επομένη.


Στις 7.30΄θα πραγματοποιηθεί ο χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Εκκλησιών, ενώ στις 9.55΄ θα ολοκληρωθεί η προσέλευση των επισήμων στο Μητροπολιτικό Ναό.

Θα ακολουθήσει δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό, την οποία θα παρακολουθήσουν αντιπροσωπείες των σχολείων που θα προσέλθουν με τις σημαίες και τα λάβαρα τους.

Μετά το τέλος της δοξολογίας λόγο θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός-φιλόλογος του 3ου Λυκείου Σπάρτης κ. Μετάξια Παπαποστόλου, ενώ έπειτα οι αντιπροσωπείες των σχολείων θα μεταβούν στο κενοτάφιο του Λεωνίδα για την απόδοση τιμών. Εκεί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Ανώτατο Διοικητή φρουράς Λακωνίας, Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Δήμαρχο Σπάρτης, εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο νομό, πρόεδρο αναπήρων και θυμάτων πολέμου Ν. Λακωνίας, πρόεδρο συνδέσμου εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λακωνίας, εκπροσώπους των Πολιτικών Νεολαιών, εκπροσώπους Νομικών Προσώπων ή άλλου φορέα που επιθυμεί να τιμήσει την εορτή αυτή.

Ακολούθως θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των ενδόξων νεκρών.
Πηγη http://www.lakonikos.gr

No comments:

Post a Comment

;