Σελίδες

Monday 30 May 2011

Ποτάμι η αντίδραση των «Αγανακτισμένων» Στις ειρηνικές διαδηλώσεις και οι «αφυπνισμένοι» λάκωνες

Ξεχείλισε για χιλιάδες έλληνες η σταγόνα απέναντι στο σύνολο του πολιτικού κόσμου αλλά και στο βραχνά της τρόικας και του ΔΝΤ.

Ανταποκρινόμενοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας «Αγανακτισμένων» πολιτών που οργανώνεται, μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης «facebook», κύμα πολιτών, μεταξύ των οποίων και λάκωνες, ανανεώνουν καθημερινά το ραντεβού στις πλατείες της πόλης τους, στέλνοντας με ειρηνικό τρόπο ένα μήνυμα αγανάκτησης.


Μιμούμενοι το παράδειγμα των πολιτών της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, οι οποίοι κυριολεκτικά κατέκλεισαν την πλατεία Συντάγματος, το Λευκό Πύργο, καθώς και την πλατεία Γεωργίου της αχαϊκής πρωτεύουσας, συγκέντρωση πραγματοποίησαν, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και οι κάτοικοι της μικρής μας πόλης.
Μετά το συναπάντημα που πραγματοποίησαν οι «Αγανακτισμένοι» σπαρτιάτες στην κεντρική πλατεία της πόλης μας την περασμένη Τετάρτη 25 Μαΐου, 150 στον αριθμό άτομα, ακολούθησε την επομένη νέα συγκέντρωση, κατά την οποία προβλήθηκαν βίντεο από ειρηνικές συγκεντρώσεις στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας, ντοκιμαντέρ από την κρίση που βίωσε η Αργεντινή και φυσικά ανοιχτή συζήτηση-διάλογος με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων.
Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και στο Γύθειο το βράδυ της Τετάρτης, ενώ την Πέμπτη 26/5 οι «Αγανακτισμένοι» λάκωνες της περιοχής κατέκλεισαν την πλατεία Δημαρχείου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η σπαρτιατική συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» το βράδυ της Πέμπτης, συνέπεσε με την ομιλία που πραγματοποίησε ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κώστας Μπέης, με θέμα «Η Ελλάδα της κρίσης» στο ξενοδοχείο «Sparta Inn», διοργανωθείσα από την Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης.

Δυναμικό «παρών» έδωσαν και οι κάτοικοι πολλών πελοποννησιακών πόλεων, με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, να λαμβάνουν χώρα την περασμένη Πέμπτη σε Τρίπολη και Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, περισσότερα από 1.500 άτομα, νεαρής και όχι μόνο, ηλικίας συγκεντρώθηκαν στις 26 Μαΐου στην πλατεία του Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη και άνω των 1.100 πολιτών στην πλατεία 23ης Μαρτίου στο ιστορικό κέντρο Καλαμάτας. Παράλληλα, συγκέντρωση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης έξω από το δικαστικό Μέγαρο της Κορίνθου οι «Αγανακτισμένοι» της περιοχής, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώνονται σήμερα στο θεατράκι της πλατείας Αγίου Πέτρου στο Άργος και στην πλατεία Τριών Ναυάρχων στην παραλία του Ναυπλίου.

Το κάλεσμα παραμένει ζωντανό στην ιστοσελίδα του «facebook» για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στις επόμενες συγκεντρώσεις και της πόλης μας, ενώ στο ρυθμό των ειρηνικών κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι «Αγανακτισμένοι στο Δήμο Μονεμβασίας». Οι μολαΐτες έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση την προσεχή Τετάρτη 1η Ιουνίου, στις 8.30΄ το βράδυ, στην κεντρική πλατεία Μολάων.
Πηγή http://www.lakonikos.gr/
φωτό: e-sparti.gr

No comments:

Post a Comment

;