Σελίδες

Tuesday 3 May 2011

Καταργούνται 200 Δ.Ο.Υ. .

Στην κατάργηση 200 περίπου Δ.Ο.Υ., (Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία), προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες, ο υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου...Οπως δήλωσε θα λειτουργεί πλέον, μόνο μία ΔΟΥ, ανά Νομό(στην πρωτεύουσα)...Στη Λακωνία, θα καταργηθούν όλες (οι ΔΟΥ, εκτός από αυτή της Σπάρτης, κάτι που θα προκαλέσει πάλι έντονες αντιδράσεις...Ωστόσο πρέπει να σημειώσουμε ότι οι σημερινές ΔΟΥ, θα μετατραπούν σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, με ολιγάριθμο προσωπικό...Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τον κ. Παπακωνσταντίνου, στα πλαίσια της παρουσίασης των μέτρων κατά της φοροδιαφυγής...



Αναλυτικά, το σχετικό ρεπορτάζ :
...Σαρωτικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις και στους φορολογούμενους προβλέπει το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών. Στόχος του προγράμματος η είσπραξη 11,8 δισ. ευρώ έως το 2013... Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, το ύψος της παραοικονομίας στην Ελλάδα εκτιμάται μεταξύ 25 και 37% του ΑΕΠ. Η αρνητική αυτή επίδοση κατατάσσει την Ελλάδα ως τη χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό παραοικονομίας σε σύγκριση με τις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.
...Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα προβλέπεται η εφαρμογή των αυστηρών μέτρων του νέου φορολογικού νόμου (προσωποκράτηση, κατασχέσεις κλπ) καθώς και μέτρα για την αναδιοργάνωση των εφοριών. Καταργούνται και συγχωνεύονται οικονομικές υπηρεσίες και διατηρείται μόνο μία ΔΟΥ στην πρωτεύουσα κάθε νομού, ενώ οι υπόλοιπες αντικαθίστανται με γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών.

...Το προσωπικό μετακινείται προς τις διατηρούμενες ΔΟΥ προκειμένου να εξασφαλιστεί επάρκεια στελέχωσης και αυξημένη αποτελεσματικότητα στους ελέγχους. Παράλληλα, ελαχιστοποιείται η ανάγκη προσωπικής επαφής του πολίτη με την οικονομική υπηρεσία, ενώ πολλοί από τους ελέγχους θα διενεργούνται από το γραφείο.

...Στο μεταξύ, το κλείσιμο οικονομικών εκκρεμοτήτων του μεσοπρόθεσμου σχεδίου ήταν το θέμα της υπό τον πρωθυπουργό σύσκεψης για την Οικονομία στη Βουλή, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Ρέππας, Παύλος Γερουλάνος και Δημήτρης Δρούτσας, καθώς και ο υφυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

...Σύμφωνα με πληροφορίες το μεσοπρόθεσμο σχέδιο θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο πριν να κατατεθεί στη Βουλή, ενώ θα υπάρξει και σχετική συζήτηση με την τρόικα...(Ν.Π., ΑΠΕ)

No comments:

Post a Comment

;