Σελίδες

Wednesday 4 May 2011

Συνέδριο για τις συνέπειες χρήσης φυτοφαρμάκων

Ημερίδα με τίτλο «Οι επιπτώσεις της υπερβολικής χρήσης των φυτοπροστατευτικών ουσιών» πραγματοποιείται σήμερα στις 7:30΄ το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου Τεγέας, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο.
Εισηγητής του θέματος θα είναι ο γεωπόνος-καθηγητής Εφαρμογών στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ Καλαμάτας Δρ. Επαμεινώνδας Κάρτσωνας.

Το συνέδριο διοργανώνει το ίδρυμα Μιχαήλ Στασινόπουλος «Βιοχάλκο». Αναφέροντας τις συνέπειες στη δημόσια Υγεία από τη χρήση φυτοφαρμάκων, στην ημερίδα θα πραγματευθεί περιληπτικά το εξής θέμα:
«Η ανακάλυψη των φυτοφαρμάκων έδωσε μεγάλη ώθηση στην αύξηση της φυτικής παραγωγής και βοήθησε στη βελτίωση της δημόσιας υγιεινής. Η υπερβολική όμως χρήση τους, καθώς και η μη τήρηση των κανόνων ορθής γεωργικής πρακτικής κατά την εφαρμογή τους, προκαλούν σοβαρά προβλήματα υγείας στο χρήστη των προϊόντων αυτών και στον καταναλωτή των φυτικών προϊόντων, ενώ μολύνουν το περιβάλλον (μόλυνση υπόγειων και επίγειων υδάτων, προβλήματα στην πανίδα και στη χλωρίδα). Η τήρηση των κανόνων ορθής γεωργικής πρακτικής, καθώς και η γνώση των σοβαρότατων συνεπειών που προκαλούνται θα βοηθήσουν σημαντικά στη μείωση των ανωτέρω προβλημάτων».
Πηγή http://www.lakonikos.gr

No comments:

Post a Comment

;