Σελίδες

Thursday 29 September 2011

Στην ποδηλατοδρομία της Κυνουρίας ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα

Στην ποδηλατοδρομία «Χριστίνα Λαζάρου Δαλιάνη», που διοργανώθηκε -όπως κάθε χρόνο- στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης από το Δ. Βόρειας Κυνουρίας και την Πανελλήνια Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών, συμμετείχε ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού. Στόχος ήταν να ενισχυθεί η προσπάθεια προώθησης φιλικών και αποδοτικότερων προς το περιβάλλον τρόπων μετακίνησης, όσον αφορά στην ποιότητα ζωής του πολίτη, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν μικροί και μεγάλοι για τη χρήση ποδηλάτου, μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και της πεζοπορίας. 
Ο Φορέας Διαχείρισης συνέδραμε στην διοργάνωση οριοθετώντας την ποδηλατοδρομία των συμμετεχόντων μικρότερης ηλικίας με τα οχήματά του και διανέμοντας νερά σε όλους τους ποδηλάτες.
Η ποδηλατοδρομία των μικρών μαθητών, οι οποίοι γεμάτοι ενθουσιασμό απόλαυσαν τη διαδρομή, ξεκίνησε από την θέση «Παλιόχανο» στο παράλιο Άστρος και ολοκληρώθηκε στην πλατεία του χωριού.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η περιοχή όπου διεξήχθη η ποδηλατοδρομία βρίσκεται «στις εκτάσεις εκτός των περιοχών Απόλυτης Προστασίας της Φύσης, των Περιοχών Προστασίας της Φύσης, της ζώνης Προστασίας Μουστού και των περιοχών με εγκεκριμένο σχέδιο πόλης», σύμφωνα με την ΚΥΑ υπ’ αριθμ. 33999, την Οδηγία 92/43/ΕΟΚ και το Ν. 3937/2011.

Πηγή http://lakonikos.gr 

No comments:

Post a Comment

;