Σελίδες

Friday 16 September 2011

Οικολογικός Σύλλογος Λακωνίας: «Ανυπόστατες οι φήμες περί απελευθέρωσης άγριων ζώων»

Σε κατηγορηματική διάψευση της φήμης περί απελευθέρωσης ειδών άγριας πανίδας από τους οικολόγους προέβη με ανακοίνωσή του ο Οικολογικός Σύλλογος Λακωνίας. 

Δηλώνοντας αντίθετος στην πρακτική αυτή χωρίς προηγούμενη επιστημονική μελέτη, ο ΟΙΚΟΣΥΛ εκφράζει την πρόθεσή του να καταφύγει στη δικαιοσύνη σε περίπτωση που εξακολουθήσουν να διαδίδονται παρόμοιες φήμες σε βάρος του.
 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο ΟΙΚΟΣΥΛ αναφέρει:
 
«Επειδή τον τελευταίο καιρό κάποιοι αναπαράγουν τις παλαιότερες, ανυπόστατες και κακόβουλες φήμες περί δήθεν απελευθερώσεως, από τους οικολόγους, αγριογούρουνων, λύκων, φιδιών και άλλων ειδών της άγριας πανίδας, έχουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά τα εξής:
 
  Ο ΟΙΚΟΣΥΛ ως σοβαρός, υπεύθυνος κι επιστημονικά κατηρτισμένος συλλογικός φορέας, δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε καμία διαδικασία απελευθέρωσης άγριων ζώων, πολλώ δε μάλλον αγριογούρουνων ή φιδιών, που ανοήτως ή από υστεροβουλία διαδίδουν κάποιοι. Εξάλλου είμαστε αντίθετοι σε κάθε είδους μαζικές ελευθερώσεις ζώων, για εμπλουτισμό του οικοσυστήματος μιας περιοχής, χωρίς να έχει προηγηθεί επιστημονική μελέτη από πανεπιστημιακά ιδρύματα ή άλλους ειδικούς επιστημονικούς φορείς, ώστε να εξασφαλίζεται η οικολογική ισορροπία. 
• Τραγικό παράδειγμα απελευθέρωσης, χωρίς πρόγραμμα και μελέτη, αποτελεί στο παρελθόν η επανεισαγωγή των αγριογούρουνων, ανά την Ελλάδα, από κυνηγετικούς συλλόγους με σκοπό τη θήρευσή τους. Η πράξη αυτή οδήγησε στη σημερινή πληθυσμιακή έκρηξη του ζώου με πολλές ζημιές στη γεωργική παραγωγή κι όχι μόνο.
 
  Εάν μερικοί εν ονόματι κάποιων συμφερόντων ή απλώς από ασυγχώρητη άγνοια και αφέλεια θέλουν να παίζουν με την ισορροπία στη φύση, θα μας βρουν αντίθετους. Προς το παρόν δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο την αξιοπρέπεια του Συνδέσμου μας και ότι στην έσχατη ανάγκη δεν θα διστάσουμε να καταφύγουμε στη δικαιοσύνη, απαιτώντας την τιμωρία όσων εξακολουθούν να διαδίδουν ανυπόστατες και συκοφαντικές φήμες εναντίον μας». 

No comments:

Post a Comment

;