Σελίδες

Saturday 24 September 2011

Καινοτόμες δράσεις από τους Φίλους του Ποδηλάτου 3Π

Κάλεσμα στους δημότες της Σπάρτης να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους και να μετακινηθούν είτε με τα πόδια είτε με τα ποδήλατα απευθύνουν οι Φίλοι του Ποδηλάτου, με αφορμή την Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22/9.
Την ίδια ημέρα οι Φίλοι του Ποδηλάτου καλούν επίσης τους δημότες να συμμετάσχουν στη συμβολική ποδηλατική πορεία που θα πραγματοποιήσουν από τις 2 έως της 3 το μεσημέρι επί της οδού Παλαιολόγου, διαμαρτυρόμενοι, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, «για την απάθεια αρχόντων και αρχόμενων απέναντι στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής κι έλλειψης έργων που θα βελτίωναν τις συνθήκες διαβίωσης όλων των κατοίκων αυτής της πόλης».

Παράλληλα, οι Φίλοι του Ποδηλάτου 3π εν όψει του Σπάρταθλου, σε μια συμβολική κίνηση καλής υποδοχής των δρομέων, αποφάσισαν να απαλλάξουν από τα σκουπίδια ένα μέρος της διαδρομής, με την ελπίδα ότι θα παρακινήσουν και άλλους να προβούν στον καθαρισμό άλλων σημείων.

Με στόχο λοιπόν οι σπαρταθλητές να τρέξουν για πρώτη φορά σε μια διαδρομή απαλλαγμένη από σκουπίδια, από τις 10.30΄ έως τις 11 το πρωί της Κυριακής 25/9 οι Φίλοι του Ποδηλάτου συγκεντρώνονται στο Δημοτικό Στάδιο της Σπάρτης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός σε ένα μέρος του οδικού δικτύου.

Συγκεκριμένα, ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Ατλάντικ, στον Κλαδά, στους Βουτιάνους, στη διασταύρωση Σελλασίας και στο μνημείο των 118.
Σημειώνεται δε, ότι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν προμηθευτεί γάντια, καπέλο και σακούλες απορριμμάτων, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης και στα τηλ. 2731081822  2731081557 από τις 9 το πρωί έως και τις 2.30΄το μεσημέρι.
Πηγή  http://www.lakonikos.gr   

No comments:

Post a Comment

;