Σελίδες

Saturday 24 September 2011

Οι πρώτοι "φτερωτοί επισκέπτες" στον υγρότοπο Μουστού

Με αφορμή την Παγκόσμια Γιορτή για τα πουλιά που τιμάται σε όλο τον κόσμο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού διοργανώνει δραστηριότητες αφιερωμένες στην ημέρα και συγκεκριμένα: την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 μικροί & μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα σπάνια πουλιά που βρίσκονται αυτή την εποχή στο υγρότοπο Μουστού από το πανοραμικό σημείο της λίμνης και από τα παρακείμενα παρατηρητήρια με χρήση κατάλληλου εξοπλισμού (κυάλια, τηλεσκόπιο κλπ).

Στόχος του Φορέα Διαχείρισης αποτελεί η βελτίωση της δημόσιας πληροφόρησης για τη σημασία των πουλιών και των βιότοπών τους και συγχρόνως η προώθηση της διατήρησης σημαντικών περιοχών από τις οποίες εξαρτώνται τα περισσότερα υδρόβια και παρυδάτια πουλιά, όπως είναι ο υγρότοπος του Μουστού.
Οι περιβαλλοντικές δραστηριότητες αποσκοπούν στο να γνωρίσει το κοινό τα εντυπωσιακά πουλιά αλλά και να μάθει για το φυσικό φαινόμενο της μετανάστευσης τους, τις απειλές και τα εμπόδια που συναντούν στο ταξίδι τους, που οφείλονται σε φυσικά αίτια αλλά και σε ανθρώπινες παρεμβάσεις.
Ελάτε κι εσείς να παρατηρήσετε τους πρώτους φτερωτούς επισκέπτες στον υγρότοπο Μουστού, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί. Σας περιμένουμε όλους εκεί!!!
Πηγή www.news.935radio.gr 

No comments:

Post a Comment

;