Σελίδες

Wednesday 3 August 2011

Ξεκινά την Παρασκευή στη Σελλασία η 8η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού

Εκθέσεις, συζητήσεις και ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της τριήμερης «Γιορτής Ελιάς και Λαδιού», που διοργανώνεται για όγδοη χρονιά στη Σελλασία από το Δήμο Σπάρτης και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία της Γιορτής. 
Την έναρξη των εκδηλώσεων θα σηματοδοτήσουν στις 7.30΄ το απόγευμα της Παρασκευής 5/8 τα εγκαίνια της έκθεσης που θα πραγματοποιηθούν με την παρουσία επισήμων και την περιήγησή τους στο χώρο της έκθεσης.  
Την επομένη, 6/8, ο Σύλλογος Γεωπόνων του νομού μας διοργανώνει ημερίδα, που θα λάβει χώρα από τις 6.30΄το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Συγκεκριμένα, η κ. Έλενα Σταυροπούλου από τον Οργανισμό Πιστοποίησης TUV Aystria Hellas θα μιλήσει για την ολοκληρωμένη διαχείριση καλλιεργειών-Agro 2, ενώ κατόπιν ο κ. Σταύρος Νικολέττος, γεωπόνος του Δ. Σπάρτης θα πραγματευτεί το θέμα «Μέτρο 123-Α. Επενδύσεις στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων». Τα θέματα της ημερίδας θα ολοκληρωθούν με συζήτηση για τη βιολογική γεωργία, ενώ αμέσως μετά και με αφορμή τα 100 χρόνια από το θάνατό του, θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη από τον σχολικό σύμβουλο κ. Γιάννη Λαμπρινάκο. 
Η δεύτερη ημέρα της Γιορτής Ελιάς και Λαδιού θα κλείσει μουσικά με το καταπληκτικό ηχόχρωμα της Μελίνας Ασλανίδου. 
Στις 10.30΄το πρωί της Κυριακής 7/8 και τελευταία ημέρα της γιορτής, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή Γενική Συνέλευση της ΑΜΚ εταιρείας «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού», ενώ παράλληλα θα λαμβάνει χώρα και εκδήλωση για τους μικρούς μας φίλους. Επίσης, από τις 6.30΄το απόγευμα έως και τις 8 το βράδυ διοργανώνεται συζήτηση με θέμα «Αγροτική ανάπτυξη εν μέσω οικονομικής κρίσης και οι θέσεις των κομμάτων», για να ακολουθήσουν στη συνέχεια παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί από το χορευτικό τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Οινούντος. 
Τέλος, η γιορτή της Ελιάς και Λαδιού ρίχνει αυλαία και ανανεώνει το ραντεβού της για την επόμενη χρονιά με ρεμπέτικη βραδιά από τον Μπάμπη Τσέρτο. 
Επισημαίνεται δε από τους διοργανωτές, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής θα λειτουργούν περίπτερα εκθετών με πρόσβαση σε όλους τους επισκέπτες, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους υπευθύνους στα τηλέφωνα:             2731094123      και             27310 94124       ή στο email: giortielias@gmail.com  
Πηγή  : http://lakonikos.gr/

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με δημοτική παραδοσιακή μουσική με τον Θανάση Βασιλόπουλο στο κλαρίνο.

No comments:

Post a Comment

;