Σελίδες

Friday 29 April 2011

Προϋπολογισμός και Τεχνικό Πρόγραμμα στο στόχαστρο της Παρέμβασης Πολιτών

Δριμεία κριτική άσκησε η Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης με επιστολή της, για τον πρόσφατα ψηφισθέντα προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δ. Σπάρτης.

Κάνοντας λόγο για προχειρότητα και συρραφή έργων και ποσών κατά τις συντάξεις τους και υπογραμμίζοντας την «ανερμάτιστη» κριτική που άσκησε η αντιπολίτευση στο σύνολό της, η Παρέμβαση Πολιτών υποστηρίζει, ότι ο προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του νέου «καλλικρατικού» δήμου. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:


«Θλίψη, απογοήτευση και ανησυχία προκάλεσε στους πολίτες ο πρώτος «καλλικρατικός» προϋπολογισμός και το πρώτο «καλλικρατικό» τεχνικό πρόγραμμα έργων του Δήμου Σπάρτης για το έτος 2011.
Πρόκειται, αντικειμενικά για μια πρόχειρη, βεβιασμένη και αποσπασματική συρραφή έργων και ποσών, ασύνδετων μεταξύ τους, που δεν απαντούν και δε δίνουν λύσεις στα πολλά και μεγάλα προβλήματα του νέου δήμου Σπάρτης ούτε φυσικά, δίνουν προοπτική και ώθηση για μια αναπτυξιακή πορεία του δήμου .
Η νέα δημοτική αρχή με τον προϋπολογισμό της οικτρής λιτότητας, με το αναιμικό τεχνικό πρόγραμμα έργων και με την απουσία οράματος για το Δ. Σπάρτης, σε συνδυασμό με την πολιτική κάλυψη την οποία εμφανώς παρέχει στους υπαίτιους της πρωτοφανούς κρίσης που πλήττει βάναυσα τη χώρα και με την ταύτισή της με τις “μνημονιακές” πολιτικές που επιβάλλει η κυβέρνηση μέσω του «Καλλικράτη», καθίσταται συνυπεύθυνη (στο μέτρο που της αναλογεί) για τη δυστυχία και τη φτώχεια την οποία υφίσταται ο ελληνικός λαός και συμμέτοχη στις πολιτικές που εξαθλιώνουν τη ζωή και το μέλλον μας.

Είναι σίγουρο πως η Σπάρτη, οι κωμοπόλεις και τα χωριά του νέου δήμου Σπάρτης, έχουν αρχίσει και νοσταλγούν την προ “Καλλικράτη” και προ “Καποδίστρια” εποχή.

Εντύπωση επιπλέον προκαλεί και η ήπια, τυπική και ανερμάτιστη κριτική που άσκησε η αντιπολίτευση στο σύνολό της, δείχνοντας (μέχρι στιγμής) ότι αδυνατεί κι αυτή ν’ ανταποκριθεί στις ευθύνες που απορρέουν από το θεσμικό της ρόλο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Η συνέχιση και η κλιμάκωση των αγώνων του λαού κατά της πολιτικής της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και των πάσης φύσεως υποστηρικτών τους είναι μονόδρομος.

Αυτή η πολιτική μπορεί και πρέπει ν’ ανατραπεί με τον παρατεταμένο, συντονισμένο κι ενωτικό αγώνα του λαού».
Πηγή : http://www.lakonikos.gr

No comments:

Post a Comment

;