Σελίδες

Friday 15 July 2011

Πλήγμα για τη Μεσσηνία η παραίτηση Μαλαπάνη: «Αμέμπτου ηθικής» δήλωσε ο Πουλοκέφαλος

Σε δηλώσεις προέβησαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος και ο περιφερειακός σύμβουλος επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία», με αφορμή την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Χρήστου Μαλαπάνη.   
Ο κ. Πουλοκέφαλος αναφερόμενος στην απόπειρα συκοφάντησης, όπως σημείωσε, κατά του πρ. αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας έκανε λόγο «για εργολάβους λάσπης», που ενέπλεξαν το όνομα του σε δήθεν οικονομικά σκάνδαλα, διαβεβαιώνοντας παράλληλα για το ήθος του παραιτηθέντα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πουλοκέφαλος ανέφερε: «Παρακολουθούμε έκπληκτοι την επίθεση που επιχειρείται τις τελευταίες ώρες από μερίδα των ΜΜΕ στο πρόσωπο του παραιτηθέντος αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστου Μαλαπάνη για ζητήματα ηθικής τάξεως και δήθεν οικονομικές δοσοληψίες με κατασκευαστικές εταιρίες. 
Για όλους εμάς που συνεργαστήκαμε και γνωρίζουμε την πολιτεία του Χρήστου Μαλαπάνη δηλώνουμε, ότι τέτοιες προσπάθειες δεν τον αγγίζουν. Κάθε απόπειρα κατασυκοφάντησής του θα πέφτει στο κενό. Με τη βεβαιότητα ότι αυτή τη στιγμή εκφράζω τη βούληση σύσσωμου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και απευθυνόμενος προς όλους αυτούς τους εργολάβους της λάσπης, μια αναφορά μόνον: Ντροπή». 
Ο κ. Πετράκος από την πλευρά του, σημείωσε την αμέριστη εκτίμηση του στο πρόσωπο του κ. Μαλαπάνη, υπογραμμίζοντας ότι παραιτήθηκε για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας, ενώ κατηγόρησε τον κ. Π. Τατούλη για εξόντωση όσων ασκούν κριτική στο έργο του. Ειδικότερα ο κ. Πετράκος ανέφερε: 
«Ο κ. Τατούλης έχοντας τη λογική του “αυτοκράτορα” επιθυμεί να “περιστοιχίζεται μόνο από αυλικούς”. Επίσης το περίεργο “πείραμα” της “Νέας Πελοποννήσου”, όπως τονίζαμε και προεκλογικά, θέλει να το μετατρέψει σε πολιτικό μόρφωμα. Γι’ αυτούς τους λόγους έχει στόχο να εξοντώσει όχι μόνο όσους ασκούν κριτική στην πολιτική, στις πράξεις και στις παραλήψεις του όπως συμβαίνει και με την παράταξή μας, στην οποία συνεχώς επιτίθεται και με χυδαιότητες, ψεύδη και συκοφαντίες που ορισμένες υπάγονται όχι στη σφαίρα της πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά στη σφαίρα του ποινικού δικαίου. Επίσης στόχο να εξοντώσει έχει και όσους έχουν διαφορετική γνώμη, άποψη και αξιοπρέπεια. 
Ο κ. Μαλαπάνης για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας δεν μπορούσε να παραμείνει, αφού έξω από κάθε πολιτική ηθική με την οποία έχει πάρει διαζύγιο ο κ. Τατούλης τον προσέβαλε και επιχείρησε να τον απαξιώσει. 
Με τον κ. Μαλαπάνη είχαμε και έχουμε πολιτικές διαφορές αλλά αυτή μας η αντιπαράθεση η οποία πολλές φορές ήταν έντονη κινείτο πάντοτε σε πολιτικά πλαίσια. Είναι ένας άνθρωπος ευγενής και με ήθος. Θα είναι πλήγμα για το νομό Μεσσηνίας η παραίτησή του γιατί με την μεθοδικότητα που τον διακρίνει, τη σοβαρότητα και την μεγάλη του εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, μπορούσε να βοηθήσει στην προώθηση και επίλυση προβλημάτων της Μεσσηνίας».

No comments:

Post a Comment

;