Σελίδες

Thursday 12 April 2012

Με επιτυχία έγινε η Εθελοντική Φύτευση στον πρώην ΧΑΔΑ της Τ.Κ. Καρυών

Την Κυριακή 8 Απριλίου πραγματοποιήθηκε, στη θέση όπου λειτουργούσε ο ΧΑΔΑ της Τ.Κ. Καρυών στις Καρυές, εθελοντική φύτευση με πρωτοβουλία του Δήμου Σπάρτης και της Τ.Κ. Καρυών, σε συνεργασία με όλους τους συλλόγους των Καρυών (Πολιτιστικός, Αθλητικός, Πυρόσβεσης).

Από τις 9 το πρωί μέλη των συλλόγων, μαθητές καθώς και άλλοι κάτοικοι της κοινότητας ξεκίνησαν να φυτεύουν στο χώρο του πρώην ΧΑΔΑ τα φυτά που διέθεσε ο Δήμος για τον σκοπό αυτό, ενώ συμμετείχε και επέβλεπε ο γεωπόνος Μ. Αναστασιάδης του Τμήματος Ενέργειας – Σχεδιασμού και Πρασίνου της Δ/νσης Τοπ. Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου.

Στη δράση συμμετείχε σύσσωμο το Τοπικό Συμβούλιο της Τ.Κ. Καρυών, καθώς και μέλη του Αθλητικού συλόγου, της πυρασφάλειας Καρυών, ο Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Καρυών  Γεώργιος Διαμαντούρος, ο Πρόεδρος του αθλητικού Συλλογου Θοδωρής Μεντής, ο Πρόεδρος του Υδρύματος Σκιούρη και μέλος του Αθλητικού και Πυρασφάλειας Καριών και Συμβουλος της Κοινότητας Καρυών Γιάννης Κουτσόγιωργας, Ο Κώστας Αρβανίτης απο τον Πολιτιστικό, Ο Νίκος Αρβανίτης απο τον Αθλητικό, Ο Σπύρος Σιούτος του Πυροσβεστικού και ο εγγονός του Σπύρος Σιούτος καθώς και ο Χρίστος Λεβεντάκης.

Μέχρι το μεσημέρι είχαν φυτευτεί περισσότερα από 200 δέντρα, κυρίως μαύρη πεύκη αλλά και λεύκες, με σκοπό να αποκατασταθεί σταδιακά το οικοσύστημα, να αυξηθεί το πράσινο αλλά και να βελτιωθεί η αισθητική αξία της περιοχής. 


Μετά την ολοκλήρωση της φύτευσης στο χώρο του πρώην ΧΑΔΑ, πραγματοποιήθηκαν ακόμα φυτεύσεις σε τέσσερεις περιφραγμένους χώρους πρασίνου επί της οδού Σπάρτης – Καρυών καθώς και στο γήπεδο των Καρυών.
Με τη δράση αυτή ολοκληρώθηκε ένας πρώτος κύκλος μικρότερων ή μεγαλύτερων εθελοντικών δενδροφυτεύσεων (Άγιος Ιωάννης, Κοκκινόραχη, Σελλασία, Αλευρού) τις οποίες ενθάρρυνε και επέβλεψε ο Δ. Σπάρτης, στις οποίες φυτεύτηκαν περί τα 700 δασικά δέντρα. 



Οφείλονται προς τούτο ευχαριστίες στο Δασαρχείο Βοιωτίας και το Δασικό Φυτώριο Αλιάρτου που διέθεσαν τα δέντρα, καθώς και στο Δασαρχείο Σπάρτης και προσωπικά στην Δασάρχη κα Π. Σημάδη  που έκανε εφικτή με τις άμεσες ενέργειές της την παραπάνω προμήθεια.
ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ


No comments:

Post a Comment

;