Ημερίδα με θέμα «Η Ερευνητική Εργασία στο Νέο Λύκειο» διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη 14/3, η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 4 το μεσημέρι στο χώρο του αμφιθεάτρου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν ερευνητικές εργασίες και posters των μαθητών της Α΄ Τάξης των Λυκείων της Λακωνίας.
Σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα και μετά τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, η υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Λακωνίας θα μιλήσει στις 4.30΄ το μεσημέρι για την «Εφαρμογή Ερευνητικών Εργασιών στο Νέο Σχολείο».
Ακολούθως, το λόγο θα λάβει ο εκπαιδευτικός και μέλος της συγγραφικής ομάδας «Καινοτομία Ερευνητικών Εργασιών στο Νέο Λύκειο», ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστούν οι ερευνητικές εργασίες μαθητών από τα Λύκεια της Λακωνίας.
Την αυλαία ανοίγουν οι μαθητές από το ΓΕΛ Γερακίου, οι οποίοι στις 5.30΄ το απόγευμα θα παρουσιάσουν την εργασία τους με θέμα «Βότανα: Τα γιατρικά της Φύσης». Ακολουθεί το Γενικό Ενιαίο Λύκειο Γυθείου στις 5.45΄ μμ με τη θεματική «Νεκρικά», ενώ στις 6 το απόγευμα οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Βοιών θα παρουσιάσουν τη «Ναυτική Τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων».
Τη σκυτάλη παίρνει στις 6.15΄ το απόγευμα το ΓΕΛ Μονεμβασίας με τους μαθητές να πραγματεύονται το θέμα «Βία και Εφηβεία», ενώ στις 6.30΄ μμ οι μαθητές του ΓΕΛ Μολάων θα μιλήσουν για την ενότητα «Αιολική Ενέργεια και Ανεμογεννήτριες».
«Το αυτοκίνητο και η ιστορία του» είναι το θέμα που θα αναλύσουν στις 6.45΄ μμ οι μαθητές από το ΓΕΛ Αρεόπολης, ενώ στις 7 το απόγευμα το ΓΕΛ Κροκεών θα παρουσιάσει την εργασία «Σκάκι και Λογοτεχνία».
Στη συνέχεια της ημερίδας και ώρα 7.15΄ το απόγευμα, οι μαθητές από το Γενικό Ενιαίο Λύκειο Σκάλας θα κάνουν παρουσίαση της θεματικής «Η Πυθαγόρεια Φιλοσοφία και η Ανακάλυψη των Ασύμμετρων Αριθμών», ενώ στις 7.30΄ μμ το 1ο ΓΕΛ Σπάρτης θα πραγματευτεί το θέμα «Κάλυψη των Βασικών Αναγκών των κατοίκων της Σπάρτης από την Ίδρυση της μέχρι σήμερα».
Σειρά παίρνουν οι μαθητές από το 2ο ΓΕΛ Σπάρτης με την εργασία «Νερό: Πηγή Ζωής» και τέλος το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης με την ενότητα «Ασκούμαι και τρώω σωστά, για να ζω καλύτερα».