Σελίδες

Friday 3 February 2012

Χωρίς Φαρμακοποιό ξανά το Νοσοκομείο Σπάρτης

Για λίγο διέρκησε όπως φαίνεται η παρουσία φαρμακοποιού στο Γ.Ν. Σπάρτης, καθώς η θητεία του κ. Δ. Σολιντάκη στο φαρμακείο του Νοσοκομείου ένα χρόνο σχεδόν μετά την έναρξή της δεν ανανεώθηκε παρά την πολύτιμη εργασία του που συνείσφερε σημαντικά στην οργάνωση του τμήματος και τον περιορισμό των περιττών δαπανών. Για το νέο  πρόβλημα που δημιουργείται και τις δυσλειτουργίες που θα προκαλέσει στην ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ του Νομού Λακωνίας απέστειλε επιστολή στον Διοικητή του Νοσκομείου και την 6η Υγειονομική Επιτροπή στην οποία αναφέρει τα εξής:

"Το τελευταίο διάστημα το φαρμακείο του Γ.Ν. Σπάρτης, από τα πιο νευραλγικά τμήματα, έχει εξελιχθεί σε κέντρο εξοικονόμησης πολύ σημαντικών πόρων μέσω περιστολής υπερβολικών παραγγελιών, περιορισμού αριθμού αντιγράφων φαρμάκων και πλήρους ελέγχου της διακίνησης των υλικών. Το έργο αυτό έγινε πράξη με την έλευση προ έτους και μετά κενό 4-5 ετών του φαρμακοποιού του τμήματος του κ. Δ. Σολινταδάκη και με την απαραίτητη βέβαια επικουρία του αξιόλογου λοιπού προσωπικού.
Δυστυχώς όμως η μη ανανέωση της θητείας του φαρμακοποιού θα οδηγήσει σε απορρύθμιση του φαρμακείου και σοβαρή δυσλειτουργία όλου του νοσοκομείου.
Θεωρώντας ότι η μη στελέχωση του φαρμακείου του Γ.Ν.Σπάρτης με φαρμακοποιό επιτείνει την υποβάθμιση του χώρου υγείας στη Λακωνία θέτουμε τα εύλογα ερωτήματα:
1) Υπήρξε ολιγωρία εκ μέρους της Διοίκησης και της Διεύθυνσης Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Σπάρτης για την ανανέωση της θητείας του φαρμακοποιού;
2) Μήπως η υποδειγματική λειτουργία του φαρμακείου του Γ.Ν. Σπάρτης δεν είναι το ζητούμενο;
3) Μήπως η αποδυνάμωση του φαρμακείου του Γ.Ν. Σπάρτης έχει στόχο την ενδυνάμωση του φαρμακείου νοσοκομείου όμορου νομού ;
Σας καλούμε να ενεργήσετε άμεσα ώστε να ανανεωθεί η θητεία του επικουρικού φαρμακοποιού για το Γ.Ν. Σπάρτης .

No comments:

Post a Comment

;