Σελίδες

Tuesday 4 August 2009

Χαρακτηρισμός τουριστικών περιοχών στη Λακωνία

Συνεδρίασε στίς 30/7/09 η 1η Ν.Ε. υπό την προεδρία της Αντινομάρχου κας Αδαμαντίας Τζανετέα με θέμα τον χαρακτηρισμό τουριστικών περιοχών στη Λακωνία.





Στην επιτροπή συμμετείχαν επίσης οι Ν.Σ. Γεώργιος Φωτεινάκος & Σταύρος Χρυσαδάκος, η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννα Χρηστάκου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Νομού Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης, η πρόεδρος Ενοικιαζομένων Δωματίων Νότιας Λακωνίας & Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου & Κυθήρων Κατερίνα Δεμέστιχα και η υπάλληλος της Ν.Α Κατερίνα Παπαγιανοπούλου.
Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με έγγραφό του προς τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας, ζητούσε από τα Νομαρχιακά Συμβούλια να λάβουν αποφάσεις σε ότι αφορά τον χαρακτηρισμό περιοχών των Νομού ως τουριστικών, μετά την απόφαση του Υπουργείου για την αναπροσαρμογή της υφιστάμενης περί τουριστικών τόπων νομοθεσίας.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας απέστειλε το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στους Δήμους του Νομού προκειμένου να αναφέρουν τις τουριστικές περιοχές στα όρια τους. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι υπήρξαν Δήμοι που δεν απάντησαν, άλλοι δεν έκαναν καμία πρόταση αλλά υπήρξαν και προτάσεις μη τεκμηριωμένες.
Το Ν.Σ. Λακωνίας στη συνεδρίαση της 21ης Ιουνίου αποφάσισε ομόφωνα να αναθέσει στη 1η Ν.Ε. την όλη διαδικασία, προτείνοντας μάλιστα στο Υπουργείο να μην λάβει καμιά απόφαση πριν αποσταλεί η απόφαση του Ν.Σ. που θα περιέχει την ολοκληρωμένη απόφαση.
Στα πλαίσια αυτά, συνεδρίασε χθες η 1η Ν.Ε. η οποία αφού έλαβε υπόψιν της τις προτάσεις των Δήμων και με δεδομένο, ότι, το συγκεκριμένο θέμα είναι εξαιρετικής σημασίας με πολλές παραμέτρους, σύνθετο, πολύπλευρο και πολύπλοκο, αποφάσισε να ορίσει ομάδα εργασίας από εξειδικευμένα άτομα με τον τουρισμό η οποία και θα συντάξει σχετική μελέτη. Σε αυτήν θα αναφέρονται τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα από μια τέτοια απόφαση. Στη συνέχεια θα συνέλθει και πάλι η 1η Ν.Ε. η οποία και θα ενημερώσει τους Δήμους και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.
Πηγή www.apela.gr

No comments:

Post a Comment

;