Σελίδες

Tuesday 8 April 2014

Lets do it Greece - Καρυές Λακωνίας 2014


Την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014, ο φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγρότοπου Μουστού συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια "Lets Do it - Greece" που έχει ως στόχο να καθαριστούν μέσα σε μία μόνο ημέρα, περιοχές έως και αξιόλογα οικοσυστήματα σε όλη την Ελλάδα με την ενεργοποίηση πολιτών και φορέων. 
Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός απο το προσωπικό του φορέα διαχείρισης και απο μικρούς μαθητές του Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Καρυών Λακωνίας. 
Στους μικρούς μαθητές μοιράστηκαν γάντια και σκούλες απορριμάτων. Ο καθαρισμός ξεκίνησε από το Δημοτικό Σχολείο, συνεχίστηκε εντός του οικισμού και ολοκληρώθηκε στα Πλατάνια του Μενελάου που βρίσκονται στην είσοδο του οικισμού. Το σύνολο των απορριμάτων ήταν για άλλη μια χρονιά οι πλαστικές σακούλες, κουτάκια αλουμινίου, μπουκάλια, καπάκια, αποτσίγαρα κ.α. 
Ο φορέας διαχείρισης θα συνεχίσει την προσπάθεια περιβαντολλογικής ενημέρωσης του θεσμού του εθελοντισμού. Με τον συνεχή προγραμματισμό παρόμοιων δράσεων, θα δίνει πάντα έμφαση στο θέμα της ανάδειξης της Προστατευόμενης Περιχής του όρους Πάρνωνα και υγρότοπου Μουστού, προκειμένου να προωθήσει τη συμμετοχή των πολιτών, της τοπικής κοινωνίας και των εμπλεκόμενων φορέων στην προστασία τους.
Φορέας Διαχείρησης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσς και Δημοσιότητας
Πληροφορίες: Αρβανίτης Διαμαντής
Αστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22025
Email: press@fdparnonas.gr   Web: www.fdparnonas.gr

1 comment:

  1. συγχαρητήρια σε όλους..

    ReplyDelete

;