Σελίδες

Tuesday 3 December 2013

Εορταστικό διήμερο 30ης Νοεμβρίου-1ης Δεκεμβρίου 2013 στις Καρυές



Με απρόσμενη, λόγω της συμμετοχής, επιτυχία διοργανώθηκε το διήμερο 30η Νοεμβρίου-1η Δεκεμβρίου στις Καρυές ο εορτασμός του πολιούχου Αγ. Ανδρέα και το καλωσόρισμα του Χειμώνα.


Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Σπάρτης και Μονεμβασίας Ευσταθίου στον κατάμεστο από πιστούς λαμπρό Ιερό Ναό που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην κοινοτικού καταστήματος, η οποία διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Απανταχού Καρυατών. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων εκτός του Μητροπολίτη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Τζανετέα, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κος Πουλοκέφαλος και ο Δήμαρχος Σπάρτης κος Αργειτάκος.

Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου έγινε η υποδοχή του φετινό χειμώνα με έναν διαφορετικό τρόπο. Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού και του Αθλητικού Συλλόγου και της Τοπικής Κοινότητας οι τοπικές επιχειρήσεις των Καρυών προσέφεραν ζεστή φασολάδα, κρασί, τσίπουρο, σταφίδες, γλυκά και τσάι του βουνού με μέλι. Διασκεδάζοντας με παραδοσιακή δημοτική μουσική οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στη φύση και στα σοκάκια του χωριού απολαμβάνοντας ζεστά ροφήματα και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.












No comments:

Post a Comment

;