Car Insurance

Car Insurance

Thursday, 10 June 2010

Η Νέα ξενοδοχεική μονάδα του χωριού μας «Τα Αραχωβίτικα Καλύβια»


Η νέα ξενοδοχεική μονάδα του χωριού μας «Τα Αραχωβίτικα Καλύβια» ανοιξε τις πόρτες του και είναι πανέτοιμο να δεχθεί τους διάφορους επισκέπτες που θα έλθουν και φέτος στο πανέμορφο χωριό μας.
Η νέα αυτή μονάδα βρίσκεται περιοχή «Καλύβια» στον δρόμο από την Σπάρτη προς τις Καρυές λίγο πριν την διακλάδωση με το δρόμο προς την Τρίπολη.
Η ιδιοκτήτριά Μαρία Μπακιρτζή μέσα από την νεα ιστοσελίδα της μοναδας http://www.arachovitika-kalyvia.gr/  κάνει μία περιήγηση και ιστορική διαδρομή ως προς τις αποφάσεις της να κατασκευάσει αυτο το έργο.
Τα Αραχωβίτικα Καλύβια, βρίσκονται σε προνομιακή θέση, με θέα τις κορυφές του Πάρνωνα και του Ταΰγετου, στα 950μ. υψόμετρο.
Η μονάδα έχει αγροτοτουριστική μορφή με εναλλακτικές δραστηριότητες. Είναι χώρος πολυδραστηριοτήτων, με παροχές υψηλών προδιαγραφών σε φυσικό και παραδοσιακό τοπίο. Παρέχει τη δυνατότητα ομαδικής ή ατομικής διαβίωσης, κοινωνικότητας ή απομόνωσης.
Είναι κατασκευασμένη με τις προδιαγραφές ξενοδοχείου κλασικού τύπου 3*, με σεβασμό στο περιβάλλον και το χώρο. Αποτελείται από 10 ανεξάρτητα δωμάτια, δυναμικότητας 22 κλινών, τρία εκ των οποίων είναι απομακρυσμένα και ανεξάρτητα από το συνεκτικό τμήμα.
Η θέα, απολαμβάνεται απ’ όλα τα εξωτερικά σημεία, ανάλογα με τις διαθέσεις και τις καιρικές συνθήκες.
Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων βρίσκεται σε ενιαίο επίπεδο με το σαλόνι και χωριάτικο τζάκι. Το πρωινό σερβίρεται στον χώρο του sneak-bar και στον ημιυπαίθριο. Στον εξώστη της παραδοσιακής κουζίνας, λειτουργεί το θέρος, μεζεδοπωλείο.
Η παιδική χαρά, αποτελεί το κέντρο βάρους της μονάδας, με πλήρη αμφιθεατρικό έλεγχο.
Τα δωμάτια, είναι συνδεδεμένα με το τηλεφωνικό κέντρο, με data voice, internet και δορυφορική TV. Στα λουτρά, υπάρχει στεγνωτήρας μαλλιών, πρίζα ξυρίσματος και accessories.
Η ιδέα ξεκίνησε από παλιά, τότε που κάναμε τα πρώτα μας πεζοπορικά βήματα και αναζητούσαμε χώρους ιδανικούς για τις δραστηριότητες μας. Πάντα υπήρχε στην άκρη του μυαλού, η σκέψη για την δημιουργία ενός πολυχώρου και ωρίμασε με το αντίκρισμα του μοναστηριακού συμπλέγματος των Καλυβιών στις Καρυές Λακωνίας.
Η παρέμβαση δεν επιτεύχθηκε σ’ αυτόν τον χώρο, αλλά στο απέναντι μοναχικό καλύβι, δέκα χρόνια μετά, όπου δημιουργήθηκε ένας μικρός οικισμός, βασισμένος σε υφιστάμενα χνάρια και κτίσματα.
Βρίσκεται σε προνομιακή θέση, με θέα τις κορυφές του Πάρνωνα και του Ταΰγετου σε υψόμετρο 950 μ. Αγναντεύοντας το απόλυτο φυσικό τοπίο της περιοχής, χάνεσαι στο σύμπαν…, ξεφεύγει ο νους από την πραγματικότητα και χαλαρώνεις με την ηρεμία του, ακούγοντας στο βάθος τη απαλή μουσική της φύσης.
Η μονάδα, έχει αγροτουριστική μορφή με εναλλακτικές δραστηριότητες. Παρέχει την δυνατότητα ομαδικής ή ατομικής διαβίωσης, κοινωνικότητας ή απομόνωσης.
Είναι κατασκευασμένη με τις προδιαγραφές ξενοδοχείου κλασσικού τύπου τριών αστέρων, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον χώρο.
Εξ’ ολοκλήρου πέτρινη με ξυλοδεσιές και ορατές σκεπές, παρέχει στον επισκέπτη όλες τις ανέσεις αυτής της κατηγορίας.
Αποτελείται από 10 ανεξάρτητα δωμάτια, δυναμικότητας 22 κλινών, τρία εκ των οποίων είναι απομακρυσμένα και ανεξάρτητα από το συνεκτικό τμήμα. Σ’ αυτά τα σπιτάκια, υπάρχει η πολυτέλεια της αυτονομίας με τη χρήση του τζακιού, του mini bar και του καφέ ή του τσαγιού.
Η αίθουσα του πρωινού με το μπαρ, βρίσκονται σε ανεξάρτητο, αλλά ενιαίο επίπεδο από το κτιστό καθιστικό, που περιβάλει το χωριάτικο τζάκι και είναι ενοποιημένο με την 50,00τμ. αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Διαλέξεις, σεμινάρια, εκθέσεις, παρουσιάσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις και πολυποίκιλες συναθροίσεις, μπορούν να υλοποιηθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
Τα μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής και γευσιγνωσίας, παραδίδονται στο αντικρινό κτίριο, όπου ο φούρνος με τα ξύλα, η παραστιά και η ψησταριά, έχουν πρωτεύοντα ρόλο. Εδώ μπορείτε να ετοιμάσετε μόνοι σας το γεύμα σας, να πειραματιστείτε, ακόμη και να διαγωνιστείτε.
Οι τολμηροί…, μπορούν να συλλέξουν από τον κήπο τα οικολογικά προϊόντα, τα αυγά από το κοτέτσι, να αρμέξουν στα γειτονικά μαντριά, να δοκιμάσουν μέρος της αγρο – κτηνοτροφικής ζωής, ερχόμενοι σε επαφή με τους μόνιμους κάτοικους της περιοχής.
Τα παιδιά, θα δουν από κοντά τα δένδρα και τα φυτά που ευδοκιμούν στην περιοχή, θα γνωρίσουν τις καλλιέργειες, τα οικόσιτα, θα παρατηρήσουν τα πουλιά, θα παίξουν στο ύπαιθρο και την παιδική χαρά.
Μικρά καθιστικά σε επιλεγμένες θέσεις και διαδρομές, δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη, να απολαύσει τις ιδιωτικές του στιγμές.
Τα Καλύβια, ως αλλοτινός σιτοβολώνας της περιοχής, κατακλύζονται από αλώνια ή διαμορφωμένα πλατώματα. Τα ευρισκόμενα μέσα στον χώρο της μονάδας, προορίζονται για πολιτιστικά δρώμενα και ιδιωτικές εκδηλώσεις, όπου παρέχονται και υπηρεσίες Catering.
περισότερες λεπτομέριες στην ιστοσελίδα
  http://www.arachovitika-kalyvia.gr/  

No comments:

Post a Comment

;