Σελίδες

Sunday 29 August 2021

Σύγκρουση απόψεων Δημότη Καρυών και ΣΑΚ.


Λάβαμε μέσω email επιστολές σχετικά με μια σύγκρουση απόψεων που έχει προκύψει μεταξύ του Δημότη Καρυών κ. Παναγιώτη Καραχάλιου και τον Σύνδεσμο Απανταχού Καρυατών.

Δημοσιεύουμε το περιεχόμενο της αλληλογραφίας μεταξύ του Κ. Παναγιώτη Καραχάλιου και τον Σύνδεσμο Απανταχού Καρυατών.

Έτσι μετά την ανάγνωση ο καθένας μας θα μπορεί να κρίνει και να σχηματίσει την γνώμη του.

Οι συντάχτες των κειμένων της αλληλογραφίας είναι υπεύθυνοι για το περιεχόμενό τους.

Αυτές οι εξελίξεις είμαι σίγουρος ότι θλίβουν όλους τους Καρυάτες. Είναι καιρός για την κάθε πλευρά να επανεξετάσει ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα μιας τέτοιας σύγκρουσης.

Όλοι πρέπει να μπουν σε ειλικρινείς συζητήσεις με κατάληξη κοινών αποφάσεων για το καλό του χωριού μας.

 ...................................................................................... 

Ενημερωτικό Δελτίο του Συνδέσμου Απανταχού Καρυατών (ΣΑΚ) - Τεύχος 29 (Θερινή Έκδοση 2021)

PK

Panayiotis Karahalios <pan.karahalios@gmail.com>

Sun 22/08/2021 9:08 PM

To: Σύνδεσμος Απανταχού Καρυατών - Karyates Association

Cc:  giannis.char3@gmail.com;  ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ

+3 others

 


Κύριοι της Διοίκησης του Συνδέσμου Απανταχού Καρυατών (ΣΑΚ),

Εφιστώ την προσοχή σας στα εξής:

Πρώτον:

Ο κ. Κωνσταντόπουλος, απάντησε για λογαριασμό σας στη συνημμένη επιστολή μου προς info@karyes.gr. αντί καταχώρησής της στην ιστοσελίδα karyes.gr και διάθεσής της στην κρίση των αναγνωστών της.

Η επιστολή μου φέρει την υπογραφή μου ως δημότης Καρυών.

Η απάντησή σας απευθύνεται στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΆ και όχι στο δημότη Καρυών Παναγιώτη Καραχάλιο.

Δεύτερον:

Η απάντησή σας αναφέρεται σε αρχές σας αναφορικά με τις καταχωρήσεις σας. Παράλληλα, η 

εντεταλμένη διαχειρίστρια της ιστοσελίδας σε πολύ πρόσφατη δημοσίευσή της αναφέρεται συγκεκριμένα σε αυτές τις αρχές σας:

 

Το υπό εξέταση κείμενο που καταχωρήθηκε στο "ενημερωτικό" σας δελτίο (με τίτλο: "Τι συμβαίνει με το νερό;") αναφέρονται ξεκάθαρα δύο κομματικοί συνδυασμοί του Δήμου Σπάρτης, με αντιπροσώπευση στις Καρυές και με έκδηλη τη συμμετοχή επίδοξων τοπικών κομματικών παραγόντων στη σύνταξη του κειμένου.

Άρα, επιτρέψατε την καταχώρηση κειμένου με πολιτικό και κομματικό χαρακτήρα.

Τρίτον:

Αυτό επακριβώς αναφέρεται στην επιστολή μου, η αναντιστοιχία λόγων και έργων σας.

Εκλαμβάνοντας αυτήν την αναφορά μου ως επίθεση στην όντως αξιέπαινη πολυετή προσπάθεια επιμέλειας της ιστοσελίδας karyes.gr από την κα Κωνσταντοπούλου, τόσο εσείς, όσο και η ίδια, ανταπαντάτε με διαστρεβλώσεις και ανακρίβειες, αποφεύγοντας (ευλόγως) να δημοσιεύσετε την επιστολή μου και να δώσετε την ευκαιρία στους αναγνώστες σας να συγκρίνουν και να κρίνουν. 

Έχετε μια δεύτερη ευκαιρία να τη δημοσιεύσετε (στο karyes.gr και στο Facebook) εδώ και τώρα, με τις εκατέρωθεν ανταπαντήσεις. Δεν πρόκειται να το κάνετε!!!

 


Αναφορικά με τα στοιχεία για τον ευεργέτη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΑ και το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ του ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ του, αντιλαμβάνομαι την δυσκολία σας να τα βρείτε.

Αναφορικά με την δήθεν "κατηγορία" ως προς την ορθή χρήση της λέξης "εντεταλμένη", δείτε την ιεράρχηση των αρμοδιοτήτων:

 



Τέταρτον:

Η παρέμβασή σας ως Σύνδεσμος Απανταχού Καρυατών στις υποθέσεις άλλου ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ από ποία καταστατική σας ή άλλη αρχή προκύπτει;

Πέμπτον:

Όσα μέλη του Συνδέσμου σας κόπτονται για τα θέματα α) Αρχαιρεσιών ή λήξης της θητείας των αιρετών οργάνων και/ή β) Λογοδοσίας και χρηστής διαχείρισης του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΑ, ας κινήσουν τις προβλεπόμενες από το νόμο (και από το καταστατικό του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ) σχετικές διαδικασίες και ας ετοιμάζονται να συμφιλιωθούν με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Έκτον:

Στο προτελευταίο δελτίο σας έχετε μια ακροτελεύτια "διαφήμιση" του περιοδικού ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ, αποφεύγοντας να καταχωρήσετε το περιεχόμενο του αφιερώματος για τις Καρυές (όπως αυτό σας εστάλη), κρίνοντας ότι οι απανταχού Καρυάτες θα πρέπει να αγοράσουν το συγκεκριμένο τεύχος αν θέλουν να ενημερωθούν για την προβολή της γενέτειράς τους. 

 


Έχετε μια δεύτερη ευκαιρία, να το δημοσιεύσετε εδώ και τώρα. 

Τι είναι αυτό που σας εμποδίζει; 

Δεν το αξίζουν οι αναγνώστες του karyes.gr;

Έβδομον:

Επί της ουσίας, δηλαδή επί της ευθυγράμμισής σας με τις διάτρητες καταγγελίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών, είναι εύληπτη η κινητικότητά σας αξιοποίησης τέτοιων ευκαιριών με επακόλουθο τη διαμόρφωση ανίερων συμμαχιών.

Όγδοον:

Ως δημότης Καρυών επικροτώ δημοσίως την εισήγηση του αγνού Καρυάτη φίλου για την ανάληψη πρωτοβουλιών από τους φορείς των Καρυών για συνεύρεσή τους και γραπτή οριοθετημένη δέσμευσή τους για "το κοινό καλό των Καρυών".

Τέλος:

Δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω μαζί σας. 

Δεν θα σας ακολουθήσω. Αυτό που ξεκινήσατε θα σας ακολουθεί.

Ας κρίνουν οι αναγνώστες της ιστοσελίδας της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΥΩΝ karyes.gr σε ποιούς, πέραν του εαυτού σας, δίνετε βήμα να διχαστεί το χωριό, αφήνοντας εκτός εκείνες τις καταχωρήσεις που υμνούν τις Καρυές και τις προβάλλουν πανελλαδικά.

  

Παναγιώτης Καραχάλιος

Δημότης Καρυών

 

……………………………………………………………

On Fri, Aug 20, 2021, 6:54 PM Σύνδεσμος Απανταχού Καρυατών - Karyates Association <karyates.association@karyes.gr> wrote:

 

 

Κύριε Π. Καραχάλιο,

  Με έκπληξη αντιληφθήκαμε ότι λάβαμε κάποιο μήνυμα από μέλος του απερχόμενου Δ.Σ. του Σωματείου ΚΕΡΧΟΥΛΑ.  Πόσος καιρός είχε περάσει από την τελευταία φορά…

 Με θλίψη βέβαια, αντιλαμβανόμαστε ότι το ύφος της χαρακτηρίζεται από απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, ανυπόστατες κατηγορίες και βέβαια συμπεράσματα αυθαίρετα, ύφος που δυστυχώς χειροτερεύει από επιστολή σε επιστολή.

 Ας πάμε όμως στο προκείμενο.

 Το Ενημερωτικό Δελτίο του Συνδέσμου των Απανταχού Καρυατών, το οποίο εκδίδεται επί 8ετίας, εθελοντικά έχει ΑΡΧΕΣ. Αρχές που δεν έχουν αλλάξει διαχρονικά. Τις έχουμε επανειλημμένως διακηρύξει και απορούμε που κάνετε πως δεν το κατανοείτε. Δημοσιεύουμε πάντα αυτούσιες όλες τις ανακοινώσεις των φορέων των Καρυών.

 Σχολιασμός ενίοτε υπάρχει, αλλά πάντα σε ξεχωριστό άρθρο και εφόσον αγγίζει τον Σ.Α.Κ.

 Δηλαδή, όταν δημοσιεύαμε ολοσέλιδες ανακοινώσεις του Σωματείου ΚΕΡΧΟΥΛΑ κάναμε καλά τη δουλειά μας ενώ τώρα όχι;

 Με βάση την αρχή αυτή λοιπόν, αναδημοσιεύσαμε αυτούσιες τις ανακοινώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών (Π.Σ.Κ.) όπως αυτές αναρτήθηκαν σε όλα τα καφενεία και τις ταβέρνες του χωριού. Εσείς δεν τις είχατε διαβάσει; Συνεπώς με τα γραφόμενά σας «κρούετε ανοικτές θύρες».

 Πιστοί στις διακηρύξεις μας, ότι θέλουμε να ακούγονται όλες οι πλευρές, ζητήσαμε τη θέση του Τοπικού Συμβουλίου (Τ.Σ.) μέσω του Προέδρου του κου Ντεβέκου, ο οποίος και μας προσκόμισε τα πρακτικά της συνεδρίασης του, τα οποία και δημοσιεύσαμε αυτούσια (με περικοπές λόγω του όγκου).

 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο Πρόεδρος του Τ.Σ. δεν ερωτήθηκε αν έχει αντίρρηση δημοσίευσης της υπό εξέταση ήδη αναρτημένης δημοσίως καταχώρησης του Δ.Σ. του Π.Σ.Κ., όπως εσφαλμένα γράφετε. Άλλωστε αλίμονο αν ζητείται η άδεια κάποιου, όσο σεβαστός και αν είναι, να συναινέσει στην αναδημοσίευση επίσημης ανακοίνωσης τρίτου φορέα (και μόνο ότι υπονοείται κάτι τέτοιο στην επιστολή σας προκαλεί προβληματισμό όσον αφορά το πώς εννοείτε της ιδέες της ελεύθερης γνώμης και άποψης).

  Αν λοιπόν κύριε Καραχάλιο οι Καρυάτες διάβασαν κάτι για πρώτη φορά, αυτή ήταν η θέση του Τ.Σ. και όχι του Π.Σ.Κ. που ήταν αναρτημένες επί εβδομάδες στις πλατείες του χωριού.

 Όσον αφορά τους σχολιασμούς περί «ανερυθρίαστης συμπεριφοράς», «ψευδαισθήσεων» κ.α. δεν θα τοποθετηθούμε μιας και δεν συνηθίζουμε να κινούμαστε σε τέτοιο επίπεδο. Νομίζουμε ότι οι παραπάνω απαντήσεις καλύπτουν τους πάντες.

 Συνεχίζοντας στην επόμενη τοποθέτηση-κατηγορία εκ μέρους σας, πραγματικά δεν ξέρουμε τι να υποθέσουμε. Μας κατηγορείται ότι «…απουσιάζει από το "ενημερωτικό" σας δελτίο το αφιέρωμα του κορυφαίου περιοδικού "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΌΡΑΜΑ", με πολυσέλιδη πανελλαδική προβολή των Καρυών..».

 Κύριε Καραχάλιο στο προτελευταίο τεύχος (αρ. 28) στη Σελίδα 6, όχι μόνο το αναφέρουμε, αλλά έχουμε και φωτογραφία του πρωτοσέλιδου. Είτε λοιπόν δεν το διαβάζεται, είτε το αγνοείτε. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως συλλαμβάνεστε να ψεύδεστε.

 Προχωρώντας, στην επιστολή σας αναφέρεστε στις δημόσιες ανακοινώσεις του Π.Σ.Κ.

 Δεν θα τοποθετηθούμε μιας και δεν αφορά τον Σ.Α.Κ. Μπορείτε να απευθυνθείτε εκεί. Ωστόσο θα χαρούμε να δημοσιεύσουμε οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση εκδώσετε.

 Εν συνεχεία μας κατηγορείτε ότι δεν έχουμε δημοσιεύσει κάτι για τον ευεργέτη Κερχουλά.

 Κύριε Καραχάλιο, σας έχουμε ενημερώσει και προσωπικά ότι δυστυχώς οι γραπτές πηγές (βλ. βιβλία και εφημερίδες Καρυών) λόγω χρονικών συγκυριών δεν είχαν δημοσιεύσει πουθενά μια σύντομη βιογραφία του. Όσο και αν ψάξαμε δεν μπορέσαμε να βρούμε περισσότερα στοιχεία. Σας ζητήσαμε και γραπτώς και προφορικώς να μας στείλετε στοιχεία για να τα δημοσιεύσουμε. Όχι μόνο ΑΠΑΞΙΩΣΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!!!

 Στείλτε επιτέλους έστω και τώρα ότι επιθυμείτε. Θα δημοσιευτεί αυτολεξεί.

 Όσον αφορά την «εντεταλμένη» διαχειρίστρια της ιστοσελίδας που με προσωπικό μεράκι, απόλυτη συνέπεια και ευθυκρισία διαχειρίζεται εθελοντικά αμισθί την παρατημένη επί σειρά ετών ιστοσελίδα, μη στεναχωριέστε θα σας απαντήσει δημοσίως. Άλλωστε πρόκειται για πρόσωπο με επιστημονική κατάρτιση που και μόνο η απόφασή της να συνεισφέρει στο χωριό θα πρέπει να λειτουργεί ως παράδειγμα για πολλούς. Το δικό μας σχόλιο στους χαρακτηρισμούς σας είναι «ΝΤΡΟΠΗ».

 Καταλήγοντας μας εγκαλείτε ότι «δεν γνωρίζουμε» και παραθέτετε γεγονότα των τελευταίων μηνών.

 Όντως κύριε Καραχάλιο δεν γνωρίζουμε. Το ερώτημα είναι φταίμε εμείς και οι υπόλοιποι Καρυάτες που δεν γνωρίζουμε; Ποιος όφειλε να μας ενημερώσει;

 Χορτάσαμε υποσχέσεις περί λογοδοσίας. Εδώ και ένα χρόνο, από την επεισοδιακή Γ.Σ. του Σωματείου στην Κεντρική Πλατεία το τέλος Ιουνίου 2020 περιμένουμε να ακούσουμε νέα για το έργο σας και βεβαίως το κόστος του.

 Αντ’ αυτού σιωπή.

 Ούτε καν επίσημες ανακοινώσεις. Δεν συζητάμε καν για ενημέρωση ζωντανή στους κατοίκους και τους ομογενείς και Καρυάτες που είχαν κατακλύσει το χωριό φέτος το καλοκαίρι.

 Όλοι οι φορείς, είτε με ζωντανές ενημερώσεις και παρουσιάσεις, είτε και με Γ.Σ. ενημέρωσαν, ως όφειλαν με σεβασμό στους συμπατριώτες.

 Το απερχόμενο Δ.Σ. του Σωματείου πουθενά.

 Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα Δ.Σ. με θητεία επί της ουσίας ληγμένη, με τα μέλη του να διαχειρίζονται ένα ποσό  πρωτόγνωρο για τα δεδομένα ενός τόπου.

 Να σας προλάβουμε για τα περί νομιμότητας και τυπικής επέκτασης της θητείας των Δ.Σ.

 Γενική Συνέλευση θα μπορούσε να γίνει ΑΝΕΤΑ με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Άλλωστε πέρσι δεν την διοργανώσατε; Όσο για φέτος, μέχρι γάμοι και πολιτιστικές εκδηλώσεις έλαβαν μέρος στο χωριό. Όλοι οι άλλοι σύλλογοι πως τις διοργάνωσαν;

 Αλήθεια τι θα απαντήσετε σε όλους που σας κατηγορούν ότι θέλετε να την πραγματοποιήσετε τον χειμώνα μεταξύ συγγενών και φίλων;

 Καταλήγοντας κύριε Καραχάλιο και αναλογιζόμενοι το καλό των Καρυών, όντως καλό θα ήταν να κλειστούμε σε ένα δωμάτιο και να ομονοήσουμε. Απλά ερωτούμε μας καλέσατε και δεν το αποδεχθήκαμε;

 Και αυτό γιατί τόσο τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Α.Κ., όσο και τα μέλη του Π.Σ.Κ., του Α.Σ. «Ο Καρυάτης», του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, της Πυρασφάλειας και των λοιπών φορέων του χωριού των Καρυών και έχουν καθίσει μαζί και έχουν συζητήσει.

 Έχουν καθίσει όμως κύριε Καραχάλιο, πρωτίστως με σεβασμό απέναντι σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει δεκαετίες στα κοινά των Καρυών, ανιδιοτελώς και όχι με ύφος απαξίωσης και εξουσίας (η οποία πηγάζει από που;)

 Πότε λοιπόν λάβαμε πρόσκληση σας;

 Τα παραπάνω σας απαντάνε νομίζουμε και στο επιχείρημά σας περί «διχασμού».

 Άλλωστε ο Σύνδεσμος των Απανταχού Καρυατών από τη δημιουργία του μέχρι και σήμερα, επί τρεις γενιές ουδέποτε δίχασε, αλλά ένωσε. Γι’  αυτόν τον λόγο και διαχρονικά υποστηρίζεται όχι από μερικούς αλλά από την συντριπτική πλειοψηφία των χιλιάδων Καρυατών όπου Γης, οι οποίοι ηθικά και έμπρακτα υποστηρίζουν το έργο του.  

 Κλείνοντας, σας υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε εκ νέου να κάνουμε το ίδιο και με το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Κερχουλά που θα προκύψει από τις εκλογές όποιο και αν είναι αυτό.  Άλλωστε, ο σκοπός μας είναι να συμπληρωθεί η κοινή πορεία-συνεργασία των φορέων των Καρυών που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό από το τελευταίο κομμάτι που απουσιάζει και βεβαίως όχι με δική μας ευθύνη.

 Με εκτίμηση

Χαρ. Κωνσταντόπουλος

Γραμματέας Δ.Σ. του Συνδέσμου των Απανταχού Καρυατών

Επικεφαλής της συντακτικής ομάδας του Ενημερωτικού Δελτίου του Συνδέσμου «ΚΑΡΥΕΣ»

……………………………………………………………………………………………………

Από: Panayiotis Karahalios <pan.karahalios@gmail.com>
Στάλθηκε:
 Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 11:46 πμ
Προς:
 info@karyes.gr <info@karyes.gr>
Κοιν.:
 ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ <vvagenas@otenet.gr>; Βουκιδης Ανδρεας <voukid64@yahoo.com>; Γιώργος ΝΤΕΒΕΚΟΣ <devekos@gmail.com>; Μιχάλης Χικάρας <m.chikaras@gmail.com>; giannis.char3@gmail.com <giannis.char3@gmail.com>
Θέμα:
 Ενημερωτικό Δελτίο του Συνδέσμου Απανταχού Καρυατών (ΣΑΚ) - Τεύχος 29 (Θερινή Έκδοση 2021)

Θέμα: Ενημερωτικό Δελτίο του Συνδέσμου Απανταχού Καρυατών (ΣΑΚ) - Τεύχος 29 (Θερινή Έκδοση2021)

 

Κύριοι της Διοίκησης του ΣΑΚ, 

Τι επιδιώκετε με την καταχώρηση (στο πρόσφατο "Ενημερωτικό" Δελτίο σας) ολοσέλιδου άρθρου σας με τίτλο:

 "Τι συμβαίνει με το νερό;", 

α) την "ενημέρωση" των απανταχού Καρυατών ή 

β) την προώθηση της προπαγανδιστικής επίθεσης (των μελών ή μελών) του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών (ΠΣΚ) ευθέως και προσωπικά κατά του Προέδρου της Κοινότητας Καρυών κ. Γιώργου Ντεβέκου;

Η ενημέρωση των απανταχού Καρυατών προϋποθέτει αναλυτική προσέγγιση της αλήθειας και ολόπλευρη αντικειμενική καταγραφή θέσεων και επιχειρημάτων επί των θεμάτων που διαπραγματεύεται το δελτίο σας. 

Άρα, 

η περίπτωση της ενημέρωσης των απανταχού Καρυατών εκ μέρους σας θα πρέπει να αποκλειστεί και, ως εκ τούτου, προκύπτει το ασφαλές συμπέρασμα ότι ευθυγραμμίζονται οι θέσεις του ΔΣ του ΣΑΚ με τις θέσεις του ΔΣ του ΠΣΚ.

Επιπλέον, 

η ανερυθρίαστη συμπεριφορά από τον κύριο του ΔΣ του ΣΑΚ να ερωτηθεί ο Πρόεδρος των Καρυών Γιώργος Ντεβέκος αν δεν έχει αντίρρηση δημοσίευσης της υπό εξέταση ήδη αναρτημένης δημοσίως καταχώρησης του ΔΣ του ΠΣΚ, επιβεβαιώνει την ευθυγράμμιση του ΔΣ του ΣΑΚ με τα καταγγελλόμενα από το ΔΣ του ΠΣΚ. 

Μήπως περιμένατε να φοβηθεί ο Πρόεδρος Ντεβέκος από την απήχηση του "ενημερωτικού" σας δελτίου και να ικετεύσει αυτόν τον κύριο να μην το δημοσιεύσετε; 

Μήπως έχετε την ψευδαίσθηση ότι θα μπορούσατε ενδεχομένως  να τρομάξετε έναν Γιώργο Ντεβέκο; 

Μάλλον, από δική σας ταραχή, τον ρωτήσατε για να ισχυριστείτε στη συνέχεια πως αυτό που κάνατε έχει την ανεπιφύλακτη έγκρισή του.

Κύριοι, 

Ίσως να μην αντιλαμβάνεστε πόσο σας εκθέτει το λυπηρό γεγονός να απουσιάζει από το "ενημερωτικό" σας δελτίο το αφιέρωμα του κορυφαίου περιοδικού "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΌΡΑΜΑ", με πολυσέλιδη πανελλαδική προβολή των Καρυών και να προβάλλεται αντί αυτού η διχαστική (και εμφανέστατα πολιτική, επί της ουσίας) μονόπλευρη τοποθέτηση μιας ομάδας επίδοξων τοπικών παραγόντων. 

Δεν σας τιμά, αντιθέτως σας εκθέτει διπλά το γεγονός ότι σας έχει ζητηθεί δύο φορές (με συγκεκριμένα emails/μηνύματά μου στο karyes.gr) η δημοσίευση αυτού του  αφιερώματος το οποίο, άλλωστε, κυκλοφορεί και διανέμεται δωρεάν στα καφενεία του χωριού.

Δεν σας τιμά, αντιθέτως σας εκθέτει πολλαπλά το γεγονός ότι ενώ διαχειρίζεστε την ιστοσελίδα www.karyes.gr και ενημερώνετε τις στήλες που είναι αφιερωμένες πρώτον στους ΕΥΕΡΓΈΤΕΣ των ΚΑΡΥΏΝ και δεύτερον στα ΣΩΜΑΤΕΊΑ ή συλλογικούς φορείς του χωριού, δεν μεριμνήσατε (σκοπίμως, αφού έχετε εγγράφως ενημερωθεί) να αναφερθείτε, έως και σήμερα, στον αείμνηστο Καρυάτη ευεργέτη ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΆ αφενός και αφετέρου στον πολυπληθέστερο σε μέλη συλλογικό φορέα των ΚΑΡΥΏΝ, το ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΎΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΑ.

Δεν αξίζει να αναφερθώ σε πολύ πρόσφατη δήλωση της εντεταλμένης σας διαχειρίστριας της ιστοσελίδας www.karyes.gr, όμως είναι οφθαλμοφανές πως υπάρχει αναντιστοιχία των λόγων σας με τα έργα σας:

Αναφορικά με το κείμενο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών (ΠΣΚ):

1. Δεν γνωρίζετε, τόσο εσείς όσο και τα μέλη του ΔΣ του ΠΣΚ, αυτό που γνωρίζουν ακόμη και τα προσχολικής ηλικίας Αραχωβιτόπουλα,  ότι ο άνθρωπος που ταυτίζεται με τα νερά των Καρυών λέγεται Γιώργος Ντεβέκος;

Δεν γνωρίζετε ότι, επί δύο περίπου δεκαετίες, επί 365 ημέρες το χρόνο και επί 24 ώρες την ημέρα, ο Γιώργος Ντεβέκος είναι εκείνος που φροντίζει και νοιάζεται νυχθημερόν για το νερό των Καρυών, αν και αυτό καθεαυτό δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του;

Ποιος προσέχει όλα αυτά τα χρόνια το δίκτυο, ποιός τρέχει στις πηγές, ποιός ρυθμίζει τη στάθμη των δεξαμενών, ποιός τις γεωτρήσεις, ποιός τα πάντα για το νερό του χωριού;

Σε ποιόν απευθύνονται άπαντες όταν θέλουν να ρωτήσουν το οτιδήποτε για το νερό του χωριού;

Ρωτήσετε τον Ντεβέκο είναι η απάντηση στο ερώτημά σας"τι συμβαίνει με το νερό;". Ρωτήθηκε ο Πρόεδρος Ντεβέκος ή σας διέφυγε να τον ρωτήσετε και να καταχωρήσετε και τη δική του απάντηση;

Ποιός από αυτούς που του τώρα τον υβρίζουν προθυμοποιήθηκε να συνδράμει και να βρεθεί κοντά του όλα αυτά τα χρόνια και να παραλάβει από αυτόν τη σκυτάλη διαχείρισης των υδάτινων πόρων των Καρυών;

2. Είναι αναμφίβολο ότι γνωρίζατε τα παραπάνω, καθώς και το γεγονός ότι ο Γιώργος Ντεβέκος εκλέχθηκε για δεύτερη φορά Πρόεδρος των Καρυών, τη δεύτερη φορά χωρίς να αναμετρηθεί ουδείς μαζί του.

3. Αυτό που ίσως δεν θέλετε να γνωρίζετε, είναι ότι με αποφάσεις του (στο πλαίσιο της αποστολής που επιφορτίστηκε από τους κατοίκους των Καρυών στις 22 Οκτωβρίου 2017) το ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΎΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΆ, με ηγέτη τον Πρόεδρο του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ Γιώργο Ντεβέκο, διαχειρίστηκε τα παρακάτω 4, 5, 6, 7, 8 & 9.

4. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι το γεγονός ότι φέτος ο Πρόεδρος των Καρυών ενήργησε, μαζί με τον πρώην Πρόεδρο των Καρυών κ. Δήμο Λεβεντάκη (υπόδειγμα δημοσίου ανδρός που κατά την Προεδρία του και συνεχώς μετέπειτα, έως και σήμερα, πασχίζει για την εξασφάλιση επάρκειας νερού στις Καρυές), προκειμένου να ενισχυθεί το δίκτυο των πηγών με την δωρεάν ένταξη και της κάποτε πλούσιας σε απόδοση πηγής "Ντεβέκου" (ιδιοκτησίας του ιδίου), καθώς και με την καλλιέργεια άλλων πηγών. 

Η προσπάθεια τους όχι μόνο δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα, αλλά διαπιστώθηκε η δραματική μείωση της απόδοσης όλων των πηγών του δικτύου ύδρευσης του χωριού, εξαιτίας της παρατεταμένης και διαρκώς επιδεινούμενης λειψυδρίας.

5. Το άλλο που ίσως δεν γνωρίζετε είναι η πολύμηνη προσπάθεια αξιοποίησης παλιάς γεώτρησης στη θέση "Λαμπράκη", η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία και θα μπορούσε να υπερκαλύψει τις ανάγκες του χωριού αν δεν εμπόδιζε τη χρήση της η καταλληλότητα του νερού.

Παράλληλα, έχει από μήνες δρομολογηθεί και ανατεθεί και δεύτερη γεώτρηση στο κάτω μέρος του χωριού και, κατόπιν αδειοδότησής της, αυτή επιταχύνθηκε και είχε επιτυχία! 

Την περίοδο που ακολουθεί αυτή θα ολοκληρωθεί (σωλήνωση, μέτρηση ποσότητας και ποιότητας νερού, εγκατάσταση γεώτρησης, σχεδιασμός και υλοποίηση έργου μεταφοράς του νερού σε υφιστάμενη ή νέα δεξαμενή) και θα ενταχθεί στο δίκτυο ύδρευσης.

Παραβρέθηκε στο ξεκίνημα της νέας γεώτρησης ο ομογενής ευεργέτης "μπάρμπα" ΠΑΝΟΣ ΚΟΨΙΑΥΤΗΣ, ο οποίος με την ύψους 100.000,00$ πρόσφατη δωρεά του στο ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΎΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΆ καλύπτει το εγχείρημα, ενισχύοντας με την ανεκτίμητη πράξη του, για δεύτερη φορά, την εξασφάλιση στη γενέτειρά του της επάρκειας του πολυτιμότερου αγαθού, του ΝΕΡΟΎ!

Δεν περιγράφεται η αγωνία και η προσμονή στα μάτια του όταν βρέθηκε στο σημείο της γεώτρησης, καθώς και η χαρά και η αγαλλίαση στο πρόσωπό του όταν έλαβε τα ευχάριστα νέα, ικανοποιημένος για την δικαίωση της προσπάθειας της ομάδας των ανθρώπων που εμπιστεύθηκε και συγκινημένος για το δώρο που πρόσφερε για δεύτερη φορά στους συγχωριανούς του.

6. Το άλλο που ίσως δεν γνωρίζετε είναι η αξιοποίηση της βρύσης Σάκαλη για ταχεία κάλυψη των αναγκών σε νερό των κτηνοτρόφων και καλλιεργητών του χωριού, περιορίζοντας δραματικά τη χρήση πόσιμου νερού εκ μέρους τους. Υπολογίζεται ότι διατέθηκαν φέτος στους κατοίκους του χωριού >1000 τόνοι πόσιμου νερού, με την παρέμβαση αυτή στη βρύση Σάκαλη.

7. Το άλλο που ίσως δεν γνωρίζετε είναι η πιστοποίηση από την ΔΕΥΑΣ του δικτύου ύδρευσης των Καρυών (πηγές, δεξαμενές, γεωτρήσεις κλπ) η οποία ανέκαθεν εκκρεμούσε.

8. Το άλλο που ίσως δεν γνωρίζετε είναι οι διπλωματικές κινήσεις του Προέδρου των Καρυών για το θέμα της τιμολόγησης της κατανάλωσης του νερού.

Μαζί επισκέφθηκαμε στο γραφείο του τον Προέδρο της ΔΕΥΑΣ και συζήτησαμε διεξοδικά τα σημεία του παρακάτω σημειώματος:

Μας διαβεβαίωσε ότι θα λάβει μέριμνα να μην επιβαρυνθούν με αυξήσεις οι Καρυάτες καταναλωτές.

Σημείωση:

Έχετε πληροφορηθεί για κάποιον άλλο Πρόεδρο Κοινότητας που έπραξε το ίδιο;

9. Παράλληλα με τα παραπάνω βρισκόταν σε εξέλιξη η προσπάθεια ένταξης του έργου ολοκλήρωσης της Αποχέτευσης και της ΕΕΛ (εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων) των Καρυών στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης", μέσω της ΔΕΥΑΣ και κατόπιν αποδοχής από την ΔΕΥΑΣ εκτέλεσης των απαιτούμενων μελετών με δαπάνες του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΎΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΆ.

Στο διάστημα αυτό σκόπιμα δόθηκε, από τον Πρόεδρο των Καρυών, η απαιτούμενη έμφαση στην τήρηση ομαλών σχέσεων με την ηγεσία της ΔΕΥΑΣ και αυτό έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα να ιεραρχηθεί το έργο της ΕΕΛ ΚΑΡΥΏΝ ( προϋπολογισμού 1.400.000,00€ !!! ) ένατο μεταξύ των συνολικά δεκατριών προς χρηματοδότηση (από προγράμματα όπως το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης") έργων του Δήμου Σπάρτης. Μετά από αυτό ο Πρόεδρος Ντεβέκος και η Τοπική Κοινότητα Καρυών ευθυγραμμίστηκε με τις υπόλοιπες Κοινότητες στον αγώνα τους κατά της αυξημένης τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΣ. 

10. Παρεμπιπτόντως,

η θεμελιώδης αποστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών, όπως άλλωστε το υποδηλώνει ο βαρύς τίτλος του, δεν είναι οι φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται με επιτυχία για τις ετήσιες εκδηλώσεις του και για την προσφορά του πανηγυριώτικης διασκέδασης, αλλά η καταγραφή και η διατήρηση, καθώς και η διάδοση και ο εμπλουτισμός, της υπερτρισχιλιετούς πολιτιστικής κληρονομιάς των Καρυών.

Αξιοσημείωτο, μεταξύ του πλήθους των ανεκτίμητων στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς των Καρυών για όλες τις εκφάνσεις της ζωής στον προαιώνιο τούτο τόπο, είναι η εξαιρετικά σύντομη (υπό τις τότε συνθήκες) περίοδος συμφιλίωσης και συναδέλφωσης των κατοίκων του χωριού μετά τον μεταπολεμικό αδελφοκτόνο εμφύλιο σπαραγμό.

Το δίδαγμα από αυτή τη συγκλονιστική πολιτιστική συμπεριφορά και στάση των πολύ πρόσφατων προγόνων (και εν ζωή ακόμη κατοίκων) δεν θα επέτρεπε στα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών διχαστικές και διάτρητες αναρτήσεις κατά του θεσμού της Προεδρίας της δικής τους Κοινότητας.

Κύριοι,

Κλείνοντας, νομίζω πως είναι ώρα να αναλογιστείτε τις επιπτώσεις της τροφοδοσίας του διχασμού στο χωριό.

Τώρα είναι η ώρα της περισυλλογής και της περίσκεψης στην κατεύθυνση της ομόνοιας (στην πράξη και όχι στα λόγια) και της συνεργασίας των φορέων για το κοινό καλό των ΚΑΡΥΏΝ.

Ο "μπάρμπα" ΠΑΝΟΣ ΚΟΨΙΑΥΤΗΣ το ξεκαθάρισε μαζί σας, συνιστώντας "Αγάπη και Ομόνοια" στο υποσύνολο των φορέων που οργάνωσε (με πρωτοβουλία σας) την ενημέρωση των παρευρισκομένων στο χωριό ομογενών.

Η σοφότερη πρόταση ενός αγαπητού, συγκροτημένου και βαθύτατα υπεύθυνου συμπατριώτη, είναι "να κλειστούμε όλοι σε ένα δωμάτιο και να μην βγούμε από αυτό πριν καταλήξουμε, με σύγκλιση απόψεων και όρκο τιμής, σε ενιαίο πλαίσιο κατανεμημένων δράσεων για το κοινό καλό των ΚΑΡΥΏΝ".

 

Παναγιώτης Καραχάλιος

Δημότης Καρυών  

No comments:

Post a Comment

;