Σελίδες

Monday 8 October 2012

Απίστευτη επιτυχία από τον Ηλία Περικλή, αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Mountain Bike Marathon γράφοντας το όνομα του στην ιστορία της παγκόσμιας ποδηλασίας.
Ο Έλληνας πρωταθλητής μετά από μία μεγάλη σεζόν με πολύ καλές εμφανίσεις και με την νίκη του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στις Καρυές Λακωνίας τον περασμένο Ιούλιο, έδειχνε πως μπορούσε να διεκδικήσει κάποιο μετάλλιο ή και τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Γίνεται ο πρώτος Έλληνας ποδηλάτης που αναδεικνύεται πρωταθλητής κόσμου στην κατηγορία ανδρών καθώς ο Ταμουρίδης Γιάννης, Βολικάκης Χρήστος και η εθνική ομάδα σπριντ της δεκαετίας του 90΄ δεν είχαν καταφέρει ανάλογη επιτυχία.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Mountain Bike Marathon διεξάγεται από το 2003 και όλοι οι νικητές μέχρι σήμερα ήταν από χώρες της κεντρικής Ευρώπης με παράδοση στην ορεινή ποδηλασία όπως Ελβετία, Αυστρία, Βέλγιο και Ιταλία με τον Ηλία να βάζει στον ποδηλατικό χάρτη του Mountain Bike και την Ελλάδα.
Ο Ηλίας Περικλής έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο sport-fm.gr.
«Δεν το περίμενε κανείς! Ολοι έπαθαν σοκ», παραδέχθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο ποδηλάτης, που την περασμένη εβδομάδα πήρε το πιο περίεργο έπαθλο. Μετείχε σε αγώνα στο Τρεντίνο και κερδίζοντας κάποια ενδιάμεσα σπριντ, βρέθηκε ξαφνικά με πολλά κιλά μήλα!
«Εφαγα αρκετά και άλλα τα μοιράσαμε», λέει γελώντας και… δακρύζοντας. Οχι από την συγκίνηση. Αλλά από τη λάσπη που περίσσευε στη διαδρομή που μετείχαν οι αθλητές στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να μπει στο μάτι του και να ψάχνει απεγνωσμένα κολλύριο έπειτα από την απονομή.
Ευχήμας καλή συνέχεια και να σε ξαναδούμε ξανά στις Καρυές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 2013.
Εδώ ο Ηλίας κατα την απονομή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στις Καρυές Λακωνίας...

No comments:

Post a Comment

;