Σελίδες

Tuesday 17 February 2009

Aποκατάστασης των δασών μαύρης πεύκης στον Πάρνωνα

Την έναρξη έργου αποκατάστασης των δασών μαύρης πεύκης στον Πάρνωνα, τα οποία είχαν πληγεί από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007, σηματοδότησε η 1η συνάντηση των εταίρων του έργου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 27/1/2009, στο Κέντρο ΓΑΙΑ του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, με συμμετοχή της Προέδρου του Μουσείου κας Νίκης Γουλανδρή.
Το έργο, διάρκειας από το 2009 έως το 2013, υλοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Δασαρχείο Σπάρτης και τον Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα-Υγροτόπου Μουστού.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε τρία εκατομμύρια τριάντα πέντε χιλιάδες επτακόσια ενενήντα ένα ευρώ (€ 3.035.791), η δε οικονομική συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέρχεται στο ποσό των δύο εκατομμυρίων διακοσίων εβδομήντα χιλιάδων τετρακοσίων εξήντα οκτώ ευρώ (€ 2.270.468), από το πρόγραμμα LIFE +. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Γενική Δ/νση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος) θα συνεισφέρει στο Έργο το ποσό των επτακοσίων χιλιάδων ευρώ (€ 700.000). Το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από τους εταίρους.
Περισσότερα στην σύνδεση ιστοσελίδας http://www.fdparnonas.gr/el/press-releases/16

No comments:

Post a Comment

;