Σελίδες

Friday 3 June 2011

Εκδηλώσεις στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος από το Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα-Μουστού

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης μαθητών, πολιτών και φορέων αλλά και τη συμμετοχή τους σε περιβαλλοντικές δραστηριότητες.
Στα πλαίσια της συμβολικής αυτής ημέρας, που εορτάζεται για πάνω από 35 χρόνια από τα Ηνωμένα Έθνη για να υπενθυμίσει στους ανθρώπους ότι η ανάπτυξη είναι άμεσα συνυφασμένη με το περιβάλλον, ο Φορέας Διαχείρισης προγραμματίζει 4ήμερο μαθητικών εκδηλώσεων στις Καρυές Λακωνίας την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στο Λεωνίδιο Κυνουρίας τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στον Αγιο Πέτρο Κυνουρίας (θέση Αγιώργης) την Τρίτη 7 Ιουνίου και στον Αγιο Ανδρλέα Κυνουρίας την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ατομικές και συλλογικές δράσεις με θέμα "Δάση: Η Φύση στην Υπηρεσία σας". Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να φυτέψουν και να «υιοθετήσουν καλλωπιστικά φυτά», να συμμετέχουν σε δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τα δάση, σε ομαδικά παιχνίδια όπως η δενδροχρονολόγηση, η χρήση δεντρουψομετρητών και άλλες παρόμοιες δράσεις.
Σκοπός μας μέσω του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για την προστασία της Γης και να δοθεί μια ακόμα ευκαιρία σε όλους, να ενημερωθούν για όσα συμβαίνουν στον πλανήτη και σχετίζονται με τη ρύπανση, τη διατήρηση και σωτηρία της πανίδας και της χλωρίδας σε κάθε μήκος και πλάτος.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22025 
Email: press@fdparnonas.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
http://www.fdparnonas.gr

No comments:

Post a Comment

;