Σελίδες

Wednesday 8 June 2011

Πρωτοβουλία για ίδρυση εταιρείας λαϊκής βάσης για τα απορριμμάτα

Ανοιχτή και ελεύθερη γενική συνέλευση με σκοπό την ίδρυση πολυμετοχικής εταιρείας λαϊκής βάσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Σπάρτης διοργανώνεται στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης την Τετάρτη 8 Ιουνίου και ώρα 7:00 μ.μ.. Σκοπός της σύστασης της εν λόγω εταιρείας, εκτός από τη διαχείριση απορριμμάτων είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο, η παραγωγή θερμότητας και λιπάσματος και τέλος η πώληση των ανακυκλώσιμων πλήρως διαχωρισμένων στην πηγή απορριμμάτων.


Οι υπεύθυνοι της πρωτοβουλίας αναφέρουν χαρακτηριστικά τα εξής:

«Ενόψει των έντονων διαβουλεύσεων από τα Διάφορα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού μας και όχι μόνο, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων και τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων μας, καλείστε στην πρώτη ανοιχτή ελεύθερη γενική συνέλευση με σκοπό την ίδρυση πολυμετοχικής εταιρείας Λαϊκής Βάσης για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Η Λαϊκή Πολυμετοχική Εταιρεία που όλοι πρέπει να στηρίξουμε θα διαχειρισθεί τα απορρίμματα μας με τον πλέον οικονομικό, φιλικό προς το περιβάλλον και τέλος κερδοφόρο τρόπο για όλους μας, από σήμερα και για όσα χρόνια παράγουμε απορρίμματα.

Εταιρεία Λαϊκής Πολυμετοχικής Βάσης σημαίνει ότι όλοι μας είμαστε μέτοχοι στο τελικό αποτέλεσμα της διαχείρισης των απορριμμάτων μας, με κέρδος για το περιβάλλον που ζούμε και επί τέλους και στο μηνιαίο οικονομικό εισόδημα μας.



Η εταιρεία θα έχει ως αρχή και στόχο:



1) ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΠΗΓΗ

2) ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ (για όσους δεν γνωρίζουν η μονάδα είναι άοσμη. Ενδεικτικά 40 τόνοι οργανικά απορρίμματα παράγουν 8000 κυβ. μέτρα βιοαέριο, CO2, και νερό)

3) ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ (ενδεικτικά 40 τόνοι οργανικά απορρίμματα παράγουν 650 KW ηλεκτρική ενέργεια)

4) ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ (περίπου 650 KW θερμική ενέργεια)

5) ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣ (ΚΟΜΠΟΣΤ) (24 τόνους/ημερησίως λίπασμα κομπόστ προς άμεση διάθεση).

6) ΠΩΛΗΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ (Χαρτί –γυαλί- αλουμίνιο- σίδηρος- πλαστικό- αδρανή υλικά)

7) ΕΜΒΑΔΟΝ 4-5 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 10 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ (ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ).

8) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 3,4 εκατομμυρίων ευρώ (εκτίμηση).

9) ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ

10) ΜΑΖΙΚΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΚΑΔΩΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ (δηλ. στην κάθε οικία)

11) ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

12) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Τα απορρίμματα από μόνα τους είναι εντελώς άχρηστα και επικίνδυνα.
Με κατάλληλη διαχείριση και ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ, είναι ένα ημερήσιο εισόδημα αρκετών ευρώ για καθένα από μας, τώρα και σιγουριά για το μέλλον των παιδιών μας.

Πρόταση:
40000 χιλιάδες προσωπικές ονομαστικές μετοχές αξίας 85 ευρώ έκαστη. (Τόσα χρήματα ζητούν αυτή τη στιγμή διάφοροι για ΕΝΑ τόνο απορριμμάτων μας!!!)
Ας αναλογιστούμε ότι μόνο ο δήμος Σπάρτης παράγει περίπου 60 τόνους απορριμμάτων την ημέρα.
Το πρόστιμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κακή διαχείριση των απορριμμάτων μας (δηλ. απόρριψη στους Χ.Α.Δ.Α. και ρέματα) ανέρχεται σε 1 (ΕΝΑ) εκατομμύριο ευρώ το μήνα ανά Χ.Α.Δ.Α.!!!.
Σημερινά δεδομένα:
Μετά και την πιθανή ολοκλήρωση της επένδυσης από την Εταιρεία Πολυμετοχικής Λαϊκής Βάσης για την διαχείριση των απορριμμάτων όλων των Δήμων της Λακωνίας αναμένεται, με κάθε επιφύλαξη στα ακριβή νούμερα και με τα δεδομένα της σημερινής αγοράς έχουμε τα ακόλουθα οικονομικά μεγέθη:
Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος 650KW αξίας 117.000 ευρώ μηνιαίως με αγορά από την ΔΕΗ στις μελλοντικές «χαμηλές» τιμές του 2014.

Παραγωγή λιπάσματος, προϊόν κομποστοποίησης (24 τόνοι ημερησίως* 50 ευρώ τον τόνο) αξίας 36.000 ευρώ μηνιαίως.

Διάθεση ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μέταλλα) σε εξειδικευμένα εργοστάσια 1200 τόνοι μηνιαίως αξίας 12.000 ευρώ (μέση αξία ανά τόνο διαφορετικών προϊόντων 10 ευρώ)!!

Το κάλεσμα αφορά όλους τους πολίτες και αγρότες της Λακωνίας να συμμετέχουν σε αυτό το επενδυτικό σχήμα, ενώ απευθύνω έκκληση στην Τοπική και στην περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, το Τεχνικό και Οικονομικό Επιμελητήριο και άλλους φορείς να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία.

Σε περίπτωση που το εγχείρημα θέλει ναυαγήσει τα χρήματα (εκτός κάποιων δικαιολογημένων -επιβεβαιωμένων εξόδων π.χ. δικηγόρων, έξοδα σύνταξης του εταιρικού καταστατικού κλπ.) φυσικά και επιστρέφονται!!.

Σημ. οι ανωτέρω τιμές πώλησης των παραγόμενων προϊόντων είναι ενδεικτικές και αφορούν την σημερινή κατάσταση.»

Για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις και πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Σταύρο Αργυρόπουλο μέσ e-mail στο genetica@otenet
Πηγή http://www.notospress.gr

No comments:

Post a Comment

;