Σελίδες

Wednesday 8 June 2011

Δέσμευση Τατούλη για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

“ Σύσκεψη εκπροσώπων φορέων στο Διοικητήριο Λακωνίας ”
«Η Σπάρτη απαιτεί Μουσείο αντάξιο της ιστορίας της». Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες δράσεις για την μελέτη ανέγερσης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείο Σπάρτης.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης η Αντιπεριφερειάρχης κα Αδαμαντία Τζανετέα παρουσίασε όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για το θέμα του μουσείου. Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος ενώ ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα τροποποιηθεί η υπάρχουσα προγραμματική σύμβαση για την μελέτη του μουσείου σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις του νόμου 3316/2005 τονίζοντας ότι κοινός στόχος όλων είναι να ευοδωθούν σύντομα οι προσπάθειες ώστε η πόλη της Σπάρτης, μια από τις πιο σημαντικές πόλεις της αρχαιότητας, να στεγάσει στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο το πλήθος των αρχαιολογικών ευρημάτων που διαθέτει.

Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι το Νέο Μουσείο της Σπάρτης να γίνει με την φερεγγυότητα και την ακτινοβολία της προσπάθειας που έγινε για την ανέγερση του νέου μουσείου της Ακρόπολης.

Συμπερασματικά ο κος Τατούλης τόνισε ότι ήταν μια συζήτηση υψηλού επιπέδου όπου ακούστηκαν όλες οι απόψεις και δεσμεύτηκε ότι κάθε βήμα εξέλιξης της πορείας υλοποίησης του Νέου Μουσείο Σπάρτης θα τίθεται υπόψη όλων των φορέων.
Πηγή  http://www.notospress.gr

No comments:

Post a Comment

;